Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dostál už může pádlovat, uzdravenou ruku ale testoval na běžkách

Ruka už je v pořádku. To je pro osmého v anketě Sportovec roku Josefa Dostála nyní nejdůležitější. Kůstku v dlani si úspěšný kajakář zlomil, když ho při fotografování na Havaji srazila vlna na kameny. Dvojnásobný olympijský medailista a mistr světa na pětistovce z Račic nemohl pádlovat a přišel o soustředění v Japonsku a USA, ale zase objevil v tréninku nová cvičení.

Josef Dostál
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Pořádně totiž nemohl uchopit nejen pádlo, ale ani nic jiného. "Takže jsem cvičil balanční cvičení, na střed těla. A i nějaké výdrže, což jsme vlastně před tím vůbec s trenérem necvičili. Myslím si, že by mě to mohlo nakopnout do další sezony v tom smyslu, že jsem dělal něco, co do teď ne. A mohlo by to být ještě lepší," přemítal před čtvrtečním slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku, v níž obsadil osmou příčku.  

Ruka už je v pořádku. Rozcvičoval ji mimo jiné při pečení vánočních perníčků, když hnětl těsto. Poslední dva týdny strávil na běžkách v italském Livignu. "Celou dobu jsem jezdil soupaž. To znamená, že jsem držel hůlky oběma rukama pěkně sevřený. Obzvlášť když to nejelo, třeba soupaž do kopce, to byl dost test na tu ruku, ale vydržela," vyprávěl Dostál.

 Před odjezdem do Itálie už pádloval na trenažéru. Pochvaloval si, že znovu může dělat i shyby, i když je na počtu opakování výpadek v tréninku tohoto cviku znát. "To je pro nás takový ukazatel, že za tu ruku budu moct pořádně vzít i při tom pádlování," konstatoval svěřenec trenéra Karla Leštiny.  

O Vánocích ho čeká volnější tréninkový režim. Plánuje doprovodit svoji přítelkyni, lyžařku Kateřinu Pauláthovou, na závody Světového poháru do rakouského Lienzu, kde ji 28. a 29. prosince čekají obří slalom a slalom.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články