Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Dostál se chystá na boj o tři kovy na OH. Japonsko bude mou Gulliverovou cestou, říká o soustředění

"Gulliver" může přivézt až tři cenné kovy z letních olympijských her v Tokiu v roce 2020. Kajakáře Josefa Dostála potěšil schválený program rychlostní kanoistiky na Hrách. Na řadu přijdou nejprve jízdy singlkajakářů na 1000 metrů, v dalších dnech budou následovat soutěže deblkajaků na kilometru a čtyřkajaků na poloviční trati.

Josef Dostál
zdroj: ČTK/PR autor: ASC Dukla

Zveřejněný časový harmonogram olympijských soutěží Dostála potěšil. "Abych o třech disciplínách mohl uvažovat, musel být singl první na pořadu, protože je pro mě nejdůležitější a potřebuji na něj mít nejvíc sil," uvedl držitel olympijského stříbra a dvou bronzů.

Zatímco do čtyřkajaku se vrátil už v letošní sezoně, o partnerovi do posádky K2 teprve začíná přemýšlet. Čas na to bude mít na listopadovém soustředění v Japonsku, kde si hodlá obhlédnout prostředí, v němž se bude těsně před olympiádou aklimatizovat a připravovat.

"Japonsko bude mou Gulliverovou cestou. Budu tam vyčnívat. Těším se na místní kuchyni a tradičně na rybaření," řekl čtyřnásobný mistr světa i Evropy.

V následujícím roce ho čeká sbírání zkušeností v deblkajaku. "Deblkajak bych v příští sezoně chtěl co nejvíc otestovat, abych věděl, co od něj v olympijské sezoně očekávat. Na deblu tak půjde převážně o experimentování," konstatoval Dostál.

Důležité naopak budou po změně nominačních kritérií MOV výsledky českého čtyřkajaku. "Je možné, aby se v singl- a deblkajaku představily za jeden stát dvě posádky, když bude nominován čtyřkajak. Příští sezona je tak stěžejní na vyjetí místa čtyřkajaku pro Českou republiku. Nominaci bude mít jistou deset nejlepších posádek z MS," doplnil Dostál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články