Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dostál otestoval na startu sezony větší pádlo, Petr Fuksa se nedobrovolně vykoupal

Rychlostní kanoisté zahájili novou sezonu. V nominačních závodech o místa v reprezentaci pro závody Světového poháru prokázali v Račicích slibnou formu kanoista Martin Fuksa i kajakář Josef Dostál.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Fuksa skončil na startu sezony ve vodě

Kajakář Josef Dostál vyhrál svůj první závod suverénně, přestože kvůli nemoci téměř měsíc netrénoval. V Račicích navíc vyzkoušel nové větší pádlo.

"Přistoupili jsme k tomu kvůli technice, protože mně se zdálo, že když zasadím pádlo do vody, tak bych se měl od něj hodně odstrčit, a s tím menším se mi zdálo, že tu vodu prohrabuju. Uvidíme, jak se s tím popasuju v dalších dnech, domácí závody nejsou tak těžké jako ty mezinárodní," uvedl pětinásobný mistr světa Dostál.

Uspět na mistrovství světa, ze kterého vede cesta na olympijské hry, chtějí i bratři Fuksovi. Pětistovku vyhrál Martin před Petrem. Ten v cíli spadl do pětistupňové vody a na pomocnou ruku musel nezvykle dlouho čekat.

"Vždycky jsou tam záchranáři hned, protože stojí v cíli, ale teď to trošku trvalo, tak jsem na ně byl naštvaný. Je to studené a nechci, aby byl nemocný, protože míříme výš a nejen na české závody," uvedl Martin Fuksa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články