Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dostál: Odklad Tokia mě rozčiluje, potkal jsem se s nejlepší jarní formou vůbec

Kajakář Josef Dostál je z rozhodnutí odložit olympijské hry rozčílený, byť ho plně chápe. Jenže: byl zrovna asi v nejlepší formě své kariéry. A tak se mu vidina letošního Tokia neopouští lehce. Přesto věří, že celou přípravu bude moct prodat i příští rok.

Josef Dostál
zdroj: ČTK/PR autor: ASC Dukla

Hry v Japonsku se měly původně konat letos na přelomu července a srpna, po odložení kvůli pandemii nového typu koronaviru proběhnou nakonec až léto příští. Téměř přesně o rok později.

"Nebudu vám lhát, trochu mě to rozčiluje. Ale s ohledem na tu pandemickou situaci je to jediný možný řešení," ví Dostál.

Přesto se těšil, že si po sezoně naordinuje klid. "Přece jen makat takhle dlouho v zápřahu je těžký. Chtěl jsem si zajet na ryby, dát si půl roku volno, ale budu to muset o rok odložit. Je to rozumnější varianta."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Josef Dostál k odložení OH

Trojnásobný olympijský medailista se pár dní nazpět přesunul ze soustředění v USA. "Byli jsme Kalifornii v San Diegu, tam je olympijské tréninkové centrum. Byl jsem tam šest a půl týdne, najeto mám okolo 900 km," popisuje Dostál v rozhovoru pro Českou televizi.

Letos se prý potkal s nejlepší formou na jarním soustředění, na kterém kdy byl. "Zajížděl jsem veškeré rekordy, co jsem na daném místě měl. Je mrzutý, že nevím, jestli budu moct dost prodat svou formu."

Na povrch postupně začínají alespoň vyplouvat kusé informace o tom, které podniky by ještě letos mohly proběhnout.

Josef Dostál
zdroj: ČTK/PR autor: ASC Dukla

"Neoficiální informace o tom, že by se mohly konat nějaké Světové poháry, jsou. Ale co se týká mistrovství Evropy a světa, je to pořád v jednání. Není jasný, kdy ty závody budou a zda vůbec. Trénujeme základ, abychom mohli vyladit formu na konkrétní datum," říká Dostál, který před čtyřmi lety vybojoval v Riu stříbro a bronz a v roce 2021 v Londýně bronzovou medaili.

Je mu jasné, že veškerý trénink, který udělá, se mu v budoucnu neztratí. Jako když najde. Po návratu ze Spojených států si pobyl v karanténě a už se těší, až vyrazí na vodu nejen v Praze.

"Potěšilo mě rozhodnutí vlády o tom, že už můžeme trénovat individuálně a bez roušky. To by nám mohlo na kajaku dělat hodně velký problém. Ten náš sport je v pořádku, těším se na to. Jsme na vodě, rozestupy jsou více než 10 metrů, k přenosu by nemělo dojít. Otevře se nám loděnice na Smíchově a tréninkové centrum v Račicích," přibližuje čtyřnásobný mistr světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články