Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dostál i Fuksa na SP v Duisburgu prošli v klidu do finále na kilometru

V klidu do finále. Bez problémů prošli kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa na druhé akci Světového poháru v Duisburgu do sobotního finále závodů na 1000 metrů. Oba na olympijské trati vyhráli rozjížďku i semifinále. Dostál byl navíc druhý v rozjížďce na deblkajaku s Radkem Šloufem. Stejně jako dvojici juniorských medailistů Vilém Kukačka, Jan Vorel je čeká v této rovněž olympijské disciplíně semifinále.

Josef Dostál
zdroj: ČTK/PR autor: ASC Dukla

Kanoista Fuksa, stříbrný z předchozího Světového poháru v Poznani, se ve finále utká se silnou konkurencí včetně Němce Sebastiana Brendela, Brazilce Isaquiase Queiroze Dos Santose nebo Poláka Tomasze Kaczora. V Polsku bronzový kajakář Dostál se ve finále kilometru znovu utká s mistrem světa Fernandem Pimentou z Portugalska.

Kukačka s Vorlem si už během dopoledního programu zajistili semifinále i na poloviční trati, stejně jako další junioři Ondřej Mašek s Martinem Sobíškem. Kajakář Jan Štěrba vybojoval na pětistovce finále B.

Na kilometru se v béčku představí kajakářka Barbora Betlachová a kanoista Tomáš Janda. Ten zároveň společně s Filipem Dvořákem postoupil do semifinále na deblkanoi na pětistovce.

Kanoistka Jana Ježová postoupila na dvoustovce do sobotního semifinále, to ji čeká i na pětistovce na deblkanoi s Lenkou Jandovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články