Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dostál chystá do Tokia na tmavší vodu černou loď. Soupeři mě tam při závodě neviděli, hlásí

O olympijský vrchol letos s ostatními sportovci přišel, už ovšem spřádá plány na příští rok. Kanoista Josef Dostál se plánuje vydat na odložené Hry do Tokia s loděmi v černé barvě, které mohou v tamní tmavší vodě pomoct k úspěchu. Testuje i delší pádlo.

Pro olympijskou sezonu si Dostál nechal dvě lodě vyrobit v Portugalsku. Typ a tvar zůstaly stejné jako v minulých devíti letech, změnit nechal pouze design. Převažuje tedy černá barva. 

"Byl jsem druhý ve finále B. Kluci, kteří jeli na druhé straně, říkali, že mě v cíli neviděli," vzpomíná na loňský závod trojnásobný olympijský medailista.

Kromě nového designu lodi zkouší čtyřnásobný mistr světa v tréninku delší pádlo. "Zatím je to dobrý. Uvidím, co v rychlém tempu," říká pražský rodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostál si nechal vyrobit pro olympiádu nové lodě v Portugalsku

Vrcholem kanoistické sezony by mohlo být mistrovství světa v neolympijských disciplínách v závěru září v Szegedu. Čeští reprezentanti se momentálně připravují na jeho start na konci června.

V Račicích na testovacích závodech ale nespíš Dostál olympijský speciál nevytáhne.
"Lodě už mám doma přes měsíc a ještě jsem na nich nebyl, akorát jsem je vybalil a trochu se s nima poňuchňal. Jsou připraveny přímo na olympiádu, takže pravděpodobně letošní rok odjezdím na starém modelu," dodal urostlý kanoista, který měří přes dva metry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články