Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Divoká voda zná svého krále. Anketu ovládl mistr světa Přindiš

Mistr světa ve vodním slalomu Vít Přindiš s velkou převahou ovládl anketu Král divoké vody. Triumfoval nejen ve své disciplíně, ale i celkově a navázal na loňský úspěch svého kajakářského kolegy Jiřího Prskavce. Sjezdařům pro letošní rok kralovala Marie Němcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Král divoké vody Přindiš už vyhlíží další sezonu

Po svazovém ocenění Kanoista roku získal Přindiš trofej také v anketě sekce divoká voda, v níž hlasují funkcionáři, sportovní novináři a samotní závodníci. "Nejsem moc velký sběratel těchto ocenění. Těší mě ale to, že mohli hlasovat nejen delegáti a činovníci, ale i závodníci. A je to tím pádem cena od naší komunity," řekl Přindiš, který převzal cenu dnes v olomouckém BEA centru. V celkovém hodnocení nasbíral 222 bodů. Za ním skončil Prskavec se 108 body a další zástupkyně vodního slalomu Tereza Fišerová se 45 body.

Přindiš si světovým titulem splnil sen, ale motivaci neztrácí. "Sportování a vodní slalom mě baví, takže to nebylo o tom, abych sportoval jen do nějaké chvíle nebo do nějakého úspěchu. Zatím mě to baví, cítím, že bych se mohl zlepšit a svého limitu jsem ještě nedosáhl. Tak doufám, že zdraví bude držet a budu moct předvést ještě nějaké další hezké závody," uvedl třiatřicetiletý závodník.

Němcové vynesla ocenění pro nejlepší sjezdařku životní sezona, na kánoi získala světový titul ve sprintu a stříbro na MS v klasickém sjezdu. "Celá sezona byla naprosto úžasná. Pořád jsem čekala, kdy tahle vítězství skončí, že nemůžu vyhrát vše v celé sezoně. Mám z toho hroznou radost," řekla.

Kategorii do 23 let ve slalomu vládla kanoistka Gabriela Satková. Vedle evropského zlata a světového stříbra mezi svými vrstevníky byla úspěšná také mezi dospělými, když získala zlato a stříbro v závodech Světového poháru. "Mám z toho obrovskou radost. Přece jenom náš tým U23 je plný velice úspěšných závodníků, máme hned další tři mistry Evropy. Proto si prvního místa mezi nimi velice vážím," poznamenala v tiskové zprávě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články