Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čtyřkajak vyhrál semifinále, nakonec skončil pátý. Dostál v Szegedu pojede pouze finále B

Páté místo obsadil na SP v Szegedu v závodě na 500 metrů český čtyřkajak. Češi v Maďarsku závodili ve složení Jakub Špicar, Jakub Brabec, Jakub Zavřel a Radek Šlouf. Ve finále se představil ještě kanoista Petr Fuksa, který obsadil šesté místo na dvoustovce. Pouze finále B pojede v sobotu na kilometru Josef Dostál.

Český čtyřkajak
zdroj: ČTK / Hájek Ondřej

Elitní čtyřkajak s náhradníkem Brabcem, který zaskočil za nemocného Daniela Havla, vyhrál čtvrteční rozjížďku i semifinále. Ve finále už ale na nejlepší nestačil: na vítězné Litevce ztratil sedm desetin, na bronzové Maďary téměř čtyři desetiny.

Fuksa na sprinterské dvoustovce zaostal o 1,14 sekundy za vítězným Arturem Gulijevem z Uzbekistánu. "Byl bych spokojenější, kdyby se mi povedl start, protože to nebylo úplně ono. Ale šesté místo není v takové konkurenci špatné a aspoň vidím, že bych měl makat dál, aby to bylo ještě lepší," řekl. Loni byl na této distanci šestý na mistrovství světa i Evropy. "Krásná šestá místa, ale už mi lezou krkem, už by to chtělo být trošku lepší," pousmál se.

Čtyřnásobný olympijský medailista Dostál obsadil v semifinále čtvrtou příčku. Na třetího Brita Daniela Johnsona, který postoupil do finále A na čas, ztratil 1,69 sekundy. Na postup Dostál nedosáhl, i když se cítil mnohem lépe než ve čtvrtek, kdy ho hodně bolela záda. Tři soupeři mu ujeli v posledních 250 metrech.

"Budeme na tom muset ještě zapracovat, aby se to nestávalo. Když jsem koukal na časy, tak to takový průšvih nebyl. Ale na druhou stranu ve vrcholné formě zatím nejsem," uvedl Dostál.

SP v rychlostní kanoistice v Szegedu (Maďarsko):

200 m:

Muži - C1: 1. Gulijev (Uzb.) 41,31, ...6. P. Fuksa (ČR) -1,14.

Ženy – K1: 1. Puttová (Pol.) 42,40, ... finále B: 5. Zárubová (ČR).

C1: 1. Duboysová (Kuba) 45,99, C2: 1. Jacomeová, Corberaová (Šp.) 44,46.

500 m:

Muži – K1: 1. Pimenta (Portug.) 1:41,35, ...finále B: 7. Vorel, finále C: 2. Sobíšek (oba ČR).

K4: 1. Litva 1:22,48, ...5. ČR (Špicar, Brabec, Zavřel, Šlouf) -0,70.

C1: 1. Chirila (Rum.) 1:50,72, ...finále B: 8. Hrabal (ČR).

Ženy - K4: 1. Čína 1:37,07.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články