Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Bronz pro Paloudovou. Kanoistka uspěla na MS do 23 let na kilometru

Rychlostní kanoistka Anežka Paloudová získala na mistrovství světa juniorů v Szegedu bronz na kilometru v kategorii do 23 let a postarala se o první cenný kov pro českou výpravu. Zopakovala tak svůj výsledek z roku 2019, loni dojela druhá.

Třiadvacetiletá Paloudová nestačila pouze na vítěznou Maďarku Emese Köhalmiovou a druhou Němku Enju Rösselingovou. "Myslela jsem si, že soupeřky nemůžu dojet, ale povedlo se mi z vlny dofinišovat pro třetí místo," uvedla v tiskové zprávě svazu přítelkyně světového šampiona Josefa Dostála.

"Byl to strašně těžký závod, neměla jsem úplně v plánu jet tak, jak se to nakonec vyvrbilo. Doufala jsem, že se budu schopná držet se soupeřkami mnohem lépe v první polovině závodu, ale soupeřky vystartovaly tak rychle, že jsem po sto metrech zjistila, že jim nestačím," doplnila Paloudová.

Deblkajak Lukáš Hrábek, Jakub Niebauer obsadil na juniorské pětistovce čtvrté místo, ale k medaili měl daleko. V třiadvacítce dojely kanoistky Kateřina Zárubová s Barborou Betlachovou sedmé na pětistovce, kajakáři Antonín Hrabal s Jiřím Zalubilem byli na kilometru osmí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články