Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bratři Fuksovi začínají sbírat společné úspěchy, čeká je světový šampionát

Republikovému mistrovství v rychlostní kanoistice vládnou bratři Martin a Petr Fuksovi. Na kanále v Račicích se nejprve vítězstvím na pětistovce dvojic kvalifikovali na mistrovství světa v Portugalsku a pak přidali společné zlato z kilometru. 

Je nám líto, video expirovalo.
Bratři Fuksové se poprvé podívají společně na MS

Synové bývalého českého reprezentanta Petra Fuksy staršího kráčí ve stopách svého otce. Pětadvacetiletý Martin se na singlkanoi dvakrát stal mistrem světa a první úspěchy začíná sbírat i s o pět let mladším bratrem Petrem.

Na republikovém šampionátu v Račicích suverénně vyhráli nominační pětistovku. Na mistrovství světa se tak poprvé podívají společně. "Minulý rok jsme jeli s bráchou Světový pohár. A letos jsme si řekli, že to chceme posunout na jiný level a zúčastnit se mistrovství světa," řekl starší z bratrů Fuksových Martin. 

Brácha mě někdy musí mírnit, říká mladší z bratrů

V sobotu v podvečer se kanoistům pražské Dukly podařilo uspět i na dvojnásobné vzdálenosti. Kilometr, který patří do tradičního souboru olympijských tratí, zajeli s více než devítivteřinovým náskokem. Pro staršího Martina to navíc znamená už čtvrté zlato ze čtyř disciplín. Mladší Petr jde ve šlépějích svého otce i bratra a časem by rád dosáhl takových úspěchů jako oni.

"Tátovi se to líbí, když mi starší brácha může říkat, co mám dělat, a uklidňovat mě. Já jsem totiž trochu jiný než Martin, takže mě někdy musí mírnit," řekl o svém bratrovi Petr Fuksa. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články