Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bratři Fuksovi byli se sezonou spokojení, chtějí zopakovat působení v deblkanoi

Rychlostní kanoisté Martin a Petr Fuksovi hodnotili uplynulou sezonu úspěšně. Zatímco devětadvacetiletý Martin získal osm medailí a titul mistra Evropy z Mnichova, o pět let mladší Petr si pochvaloval výkonnostní vzestup. Oba chtějí příští rok pokračovat ve společném působení v deblu.

"Na začátku sezony jsem říkal, že bych si rád přivezl z každého závodu medaili. To se mi podařilo splnit," řekl Martin Fuksa. "Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby byly všechny zlaté, což nevyšlo. Nehodnotím to tedy na 100, ale 99 procent. Obecně jsem však spokojený," doplnil dvojnásobný mistr světa.

Vedle něj sedící Petr se pousmál. "Já sice žádné medaile nepřivezl, ale pro mě to byla v singlu nejúspěšnější sezona, jakou jsem měl. Byl jsem ve finále třikrát šestý a to se mi nikdy nepovedlo. Má to vzestupnou tendenci," uvedl dvojnásobný vicemistr Evropy do 23 let.

Martin Fuksa ovládl v této sezoně závody Světového poháru v Račicích a Poznani na 500 i 1000 metrů. Bral dvě bronzové medaile na MS v kanadském Halifaxu a v srpnu ovládl ME na pětistovce. Neolympijskou disciplínu vyhrál již poosmé a obhájil vítězství z loňského šampionátu v Poznani. V Mnichově bral ještě na dvojnásobné trati stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksovi hlásí spokojenost se sezonou

"Vážím si všech medailí, ale nejlepším okamžikem sezony bylo asi vítězství na mistrovství Evropy. Je to osmé vítězství za sebou a slyšet hymnu na stupních vítězů je speciální. Já v cíli moc neslavím, ale byl jsem rád. Už mi taky dochází, že nevím, kdy to bylo naposledy, takže si to užívám," řekl Fuksa s tím, že ale konec kariéry v nejbližší době neplánuje.

Má před sebou odpočinek, dovolenou a k lehkému tréninku by se chtěl vrátit v říjnu. Naplno zahájí přípravu v novém roce. Čtyřiadvacetiletý Petr zahájí přípravu dříve. Od října ho čeká ve Vyškově přijímač na vojnu.

Oba bratři Fuksovi by si rádi v příštím roce zopakovali společné působení v deblkanoi, na níž skončili loni čtvrtí na Světovém poháru v Szegedu. "Je to samozřejmě olympijská disciplína a příští rok to plánujeme zkusit a být v nominaci. Za zkoušku člověk nic nedá a byli bychom sami proti sobě. Opřeme se do toho a budeme se snažit," dodal Martin Fuksa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články