Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Betlachová ke stříbru ze čtyřkajaku přidala juniorský světový titul na pětistovce

Na setinu identický čas jako Maďarka Eszter Júlia Rendessyová, přesto ten nejrychlejší. Kajakářka Barbora Betlachová si na olympijské trati 500 metrů v Plovdivu vyjela titul mistryně světa v kategorii do 23 let.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kanoistka Betlachová je mistryní světa do 23 let

"Po dojetí jsem věděla, že jsem tam s tou Maďarkou podobně. Trošku jsem si věřila na to, že by to mohlo klapnout na první místo. Celou trať jsem nevěděla, jak na tom jsem. Ani jsem si nepomyslela, že bych odtud mohla odjíždět s medailí, a už vůbec ne se zlatou. Teď jsem tak neskutečně šťastná, že to ani nejde slovy popsat,” uvedla Betlachová.

Betlachová se na šampionátu juniorů a závodníků do 23 let v Bulharsku podílela i na zisku druhé české medaile, v pátek získala stříbro jako členka čtyřkajaku. Navázala na vydařené červnové mistrovství Evropy v Bratislavě, kde vybojovala zlato ve čtyřkajaku a stříbra v kategoriích K1 a K2.

"Upřímně vůbec nevím, čím konkrétně jsem se mohla takto zlepšit. Dala jsem se trošku víc do pohody a tréninkům jsem se snažila dávat opravdu sto procent. A asi to fungovalo,” komentovala strmý vzestup výkonnosti Betlachová.

Blízko zisku cenného kovu byla juniorská deblkanoe Vít Příkopa, Martin Nováček, jež na kilometrové trati skončila čtvrtá se sekundovým odstupem za třetími Němci. Čtvrtí dojeli také kajakáři Jakub Šindel s Karolínou Voříškovou ve smíšené juniorské štafetě na 5000 metrů, na medaili ztratili necelé tři vteřiny. Kanoistka Denisa Řáhová byla ve třiadvacítce ve finále sprintu na 200 metrů poslední devátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články