Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Varování pro Čechy. Ovál v Heerenveenu má ekonomické problémy, prodělávají i německé haly

Slavná rychlobruslařská aréna Thialf v Heerenveenu, dějiště mistrovství Evropy na jednotlivých tratích, má velké ekonomické problémy. Navzdory mnoha vyprodaným akcím byla aréna v minulém roce v minusu 700 tisíc eur (17,7 milionu korun) a letos očekává ztrátu ještě o 100 tisíc eur vyšší. O stavbě rychlobruslařské haly se dlouhodobě uvažuje i v Česku.

Rychlobruslařská aréna Thialf v Heerenveenu
zdroj: Reuters autor: Piroschka van de Wouw

Podle listu Leeuwarder Courant musí vedení haly jejím vlastníkům, tedy provincii Frísko a městu Heerenveen, zhruba do tří měsíců předložit koncept finančního ozdravění fungování arény. Roční rozpočet arény je 3,6 milionu eur.

Podle agentury DPA ani tři německé rychlobruslařské haly v Inzellu, Berlíně a Erfurtu nevydělávají. Podle starosty Inzellu je tamní Max Aicher Arena ročně ve ztrátě ve výši půl milionu eur.

Pod dojmem úspěchů trojnásobné olympijské vítězky Martiny Sáblíkové či Karolíny Erbanové se uvažuje o stavbě rychlobruslařské haly i v Česku.

Loni v srpnu předseda Českého svazu rychlobruslení Josef Nechutný řekl, že se svaz chce ucházet o státní dotaci prostřednictvím Národní sportovní agentury. Uvažovanou lokalitou je Hlinsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články