Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V sídle rychlobruslařského svazu byla policie. Prověřuje Novákovy účty

V sídle Českého svazu rychlobruslení v úterý zasahovali kriminalisté, kteří si odvezli účetní dokumenty. Zákrok souvisel s trestním oznámením na trenéra Petra Nováka, které před osmi měsíci podala trenérka a šéfka Klubu sportovního bruslení Hodonín Libuša Steklá. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Petr Novák
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Novák, pod jehož vedením se celou kariéru připravuje sedminásobná olympijská medailistka Martina Sáblíková, čelí podezření, že svazu vyúčtoval nadsazené náklady za soustředění sportovců v italském Collalbu v letech 2019 a 2020.

Provedení policejní akce potvrdil webu bez dalších informací svazový sekretář Jindřich Pařík. Neupřesnil ale, jaké důkazy policisté hledali. "K tomu se nebudu vyjadřovat," řekl Pařík. Informace o sporu ČSR, Steklé a Nováka se objevily již loni v prosinci, rychlobruslařský svaz ale s ohledem na únorové olympijské hry v Pekingu a přípravu Sáblíkové rozhodl, že realizační tým reprezentace se do konce sezony měnit nebude a po jejím skončení bude situaci řešit valná hromada svazu. Ta se sice uskutečnila, ale s ohledem na policejní vyšetřování se sporem nakonec nezabývala.

Novák se ke kauze vyjádřil pouze v oficiálním prohlášení, ve kterém připustil, že je možné, že vždy nepostupoval podle administrativních manuálů. "Což jsem v rámci svazu i několikrát připustil. Nicméně vždy jsem jednal výlučně ku prospěchu všech závodníků bez ohledu na věk a výkonnost, ku prospěchu celého rychlobruslení," konstatoval Novák.

Uvedl, že rozpočet soustředění byl vždy koncipován tak, aby měli veškerý servis včetně ubytování a stravy zajištěný reprezentanti i mladší rychlobruslaři.

Zdroj
ČTK, Seznam Zprávy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články