Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Světový pohár v rychlobruslení pokračuje, poslední závod roku čeká Sáblíkovou

Rychlobruslařka Martina Sáblíková pojede v Naganu závod na 3000 metrů, ve kterém se bude snažit hájit vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Před posledním letošním dílem seriálu má na Kanaďanku Isabelle Wiedemannovou náskok 6 bodů. Přímý přenos ze SP v rychlobruslení sledujte v sobotu od 8:00 na webu ctsport.cz, Sáblíková pojede po desáté hodině.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Stas Filippov

Olympijskou vítězku pak čekají svátky a odpočinek. "Je to poslední závod roku a abych pravdu řekla, jsem ráda. Už si ani nepamatuju, kdy naposledy jsem byla doma, takže se těším na pohodu, klid, Vánoce s rodinou a všechno kolem. Prostě se těším, že se po Naganu aspoň na chvíli zastavím," uvedla Sáblíková.

Dvaatřicetiletá česká reprezentantka se do Japonska přesunula z Kazachstánu, kde se minulý týden konal třetí díl Světového poháru, ve kterém skončila těsně druhá. Po dlouhé cestě tradičně bojovala s aklimatizací.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíkové uniklo vítězství v závodě na 5000 metrů o pět setin sekundy

"Když člověk přiletí v úterý a už v sobotu závodí, tak to není ideální, ale jinak to nešlo. Přesun z Kazachstánu nám zabral celý den, v Japonsku nás čekala ještě pět a půl hodiny dlouhá cesta autobusem do Nagana. Bylo to opravdu dlouhé a únavné cestování, po kterém jsem byla hodně rozlámaná," přiznala Sáblíková. "Když k tomu přičtu další časový posun, tak jsem sama zvědavá, co z toho v závodě bude," řekla.

V této sezoně vybojovala Sáblíková na dlouhých tratích první, druhé a čtvrté místo, čímž si bez potíží zajistila účast na únorovém mistrovství světa v Salt Lake City. "Což mě uklidňuje, takže na start půjdu v tomhle směru v pohodě," shrnula Sáblíková, která bude v USA obhajovat zlaté medaile v závodech na 3000 m a 5000 m.

Další části Světového poháru pojede svěřenkyně trenéra Petra Nováka v Calgary a následně v Heerenvenu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články