Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Startuje MS rychlobruslařů, Sáblíková pojede o medaili na trojce

Heerenven - Další vrchol sezóny mají před sebou rychlobruslaři. Světový šampionát v nizozemském Heerenvenu odstartuje závod na 3000 metrů žen, ve kterém chce atakovat stupně vítězů i Martina Sáblíková. Přímý přenos sledujte od 17:55 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková cílí na MS v Heerenveenu na dvě medaile

Trojnásobná olympijská šampionka se v Nizozemsku představí ve čtyřech disciplínách, o medaile bude bojovat i ve své nejsilnější disciplíně: 5000 metrů. "Jakákoliv medaile pro mě bude super. Na pětce mám přece jen ještě větší šance," řekla sedmadvacetiletá rychlobruslařka, která má ve sbírce již 15 medailí z MS na jednotlivých tratích a z vícebojů.

Na pětce přitom bude usilovat o prodloužení skvělé série, protože od roku 2007 ovládla nejdelší ženskou trať na všech individuálních světových šampionátech či Olympijských hrách. "Bylo by super, kdyby to znovu vyšlo. Pokud by se to nepodařilo, zůstanu v klidu," dodala Sáblíková.

Sáblíková by měla startovat i na trati 1500 metrů a v závodu s hromadným startem. Další českou medailovou nadějí bude v Heerenvenu Karolína Erbanová, která pojede pětistovku a kilometr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články