Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Smůla při tréninku. Sáblíková si zlomila nohu

Velká smůla potkala Martinu Sáblíkovou. Rychlobruslařka si při tréninku zlomila nártní kost na pravé noze. Sádru bude mít asi čtyři týdny. Trojnásobná olympijská vítězka se zranila při běhu.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Sergei Grits

"Když jsem přeskakovala potůček, při doskoku jsem špatně došlápla a zlomila si kost, která vede od malíčku k patě," uvedla.

Dvaatřicetiletá Sáblíková se na novou sezonu začala oficiálně připravovat na začátku dubna, lehce trénovala ale již delší dobu. I při pandemii se snažila udržovat v kondici.

"Celkem dobře jsem trénovala, snad se to úplně neztratí a nebudu za měsíc začínat úplně od nuly," uvedla. Odpočívat se nechystá ani se sádrou.

"Není toho moc, co teď můžu dělat: pár posilovacích cviků, dřepy na jedné noze. Uvidíme, jaké cviky bude možné přidávat v průběhu toho, jak bude čas se sádrou ubíhat. Záležet bude na tom, jestli mě bude noha bolet, nebo ne," dodala Sáblíková.

Do začátku nové sezony má ale daleko, takže by vynucená pauza neměla být velkým problémem. I tak je naštvaná. "Hrozně mě vytáčí, protože jsem doufala, že v tomhle počasí, když už navíc můžeme trénovat venku, budu moct zúročit to, co jsem do téhle chvíle natrénovala. Bohužel, budu si muset ještě měsíc počkat," přiznala.

I sama závodnice si ale dobře uvědomuje, že bude mít dost času tréninkový výpadek dohnat. "Naštěstí se mi to stalo teď, ne až těsně před sezonou, což by bylo horší. Snad je ještě dost času, aby se všechno dostatečně zhojilo. Doufám, že to dobře sroste a budu pak moct kvalitně trénovat. Samozřejmě budu muset začínat pomalu. Věřím, že to nějak zvládnu a příprava pak bude pokračovat tak, jak by měla," dodala Sáblíková.

Jedenadvacetinásobná mistryně světa počítá s tím, že letošní příprava bude jiná. Oproti minulým rokům prakticky jistě nebude moct v létě trénovat v Itálii, jak byla zvyklá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články