Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Škobrtnutí proměnilo zlato v bronz. ME v short tracku vyvrcholilo kuriózním finišem

Short track umí přinášet velká překvapení a o mimořádně zajímavé momenty není nouze. Právě skončené mistrovství Evropy jeden takový nabídlo v dojezdu smíšené štafety. Italové měli zlato nadosah, ale jedno škobrtnutí zapříčinilo, že z nejcennějšího kovu se stal rázem jen bronz.

Závod probíhal zprvu bez většího vzrušení. Třináct a půl kola platilo stejné pořadí, dvě a půl kola před cílem předjel Ital Thomas Nadalini Nizozemce Itzhaka de Laata a vyšvihnul se na první místo. Jeho krajan Pietro Sighel se i po poslední předávce držel v čele. Jenže přišla cílová rovinka, v shorttracku věru krátká. Italský závodník ovšem stihl zakopnout, upadl, Nizozemec Jens van’t Wout a Belgičan Stijn Desmet se mu těsně vyhnuli a Sighel se po ledě dosmýkal jako třetí.

Vítězný nizozemský finišman se na šampionátu stal nejúspěšnějším mužem, když kromě triumfu ve štafetě získal ještě další dvě zlata a dvě stříbra, ženám kralovala Suzanne Schultingová s bilancí 4-1-0.

Česká reprezentantka Petra Vaňková skončila čtvrtá v "B" finále závodu na 1500 metrů. Celkově tak obsadila jedenácté místo. Vaňková startovala i na pětistovce, kde postoupila z opravných jízd do čtvrtfinále. Na kilometru odstoupila před 2. kolem oprav preventivně po předchozím pádu a byla 25.

Mezi muži bojoval Zdeněk Sejpal, který si na stejných tratích připsal 26. a 30. místo. Jeho nejlepším výsledkem nakonec byla 24. příčka na kilometrové trati.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články