Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sáblíková zvažovala konec sezony, ale pokračuje kvůli lidem. Mělo by být plno, těší se

Po úspěšných olympijských hrách v Pekingu, na kterých získala bronzovou medaili v závodu na 5000 metrů, uvažovala rychlobruslařka Martina Sáblíková o konci sezony. Nakonec se však rozhodla, že bude příští týden startovat na mistrovství světa ve víceboji v Hamaru a následující víkend ve finále Světového poháru v Heerenveenu. Hlavně kvůli fanouškům.

"Přemýšlela jsem, zda vůbec na mistrovství světa pojedu, nebo už ukončím sezonu. Ale vzhledem k faktu, že v Norsku i v Nizozemsku měli být vpuštěni lidé a mělo by být plno, tak tam jedu hlavně kvůli těm lidem," uvedla Sáblíková.

Už v Pekingu, kde čtyřiatřicetiletá rychlobruslařka získala sedmou olympijskou medaili v kariéře, přiznala, že na MS pojede bez tlaku na výsledek. "Je to šampionát ve čtyřboji a já jsem letos (v sezoně) na pětistovce ještě nestartovala, takže moc nedokážu odhadnout, jak moc rychlá na startu můžu být. Normálně jsem pomalá, takže se bojím vyslovit, co přijde teď," podotkla s úsměvem.

Rodačka z Nového Města na Moravě je pětinásobnou mistryní světa ve víceboji, před dvěma lety shodou okolností také v Hamaru byla při posledním startu čtvrtá.

"Nejedu kvůli výsledkům, ale kvůli lidem, kteří mi fandí v těch zemích, abych jim tu radost mohla předat zpátky," dodala Sáblíková, jež skvělé fanoušky v Nizozemsku v minulosti několikrát označila za hlavní důvod, proč tam na závody jezdí. Ve Světovém poháru dlouhých tratí je průběžně pátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články