Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková vstupuje do sezony, pojede i hromadný start

Obihiro (Japonsko) - Páteční závod na 3 000 metrů v japonském Obihiru bude premiérovým startem v nové sezoně pro rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. Trojnásobná olympijská vítězka by v úvodním díle světového poháru měla vyzkoušet svoji připravenost: trenér Petr Novák totiž plánuje, že si v Japonsku připíše hned pět startů. V sobotu a v neděli by měla absolvovat tratě 1 000 a 1 500 metrů, týmový závod i závod s hromadným startem.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

"Jdu do toho na maximum. Chci předvést co nejlepší výkon a uvidíme, jak na tom bude konkurence. Bude to takové oťukávání soupeřek," uvedla Sáblíková. Prioritu bude mít úvodní závod na 3 000 metrů, ve kterém by česká reprezentantka ráda vykročila za devátým triumfem ve světovém poháru v řadě. "Konkurence bude hodně dobrá, ale zatím moc nemám přehled, jak na tom kdo je," řekla.

Trochu nečekaně se zřejmě představí i v závodě s hromadným startem, který v minulosti vynechávala. "Na mistrovství světa se zatím hromaďák nejezdí, ale rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Pokud by ho pak do programu zařadili, nechtěla bych do toho skočit úplně po hlavě," vysvětlila sedmadvacetiletá rychlobruslařka, která se v létě intenzivně věnovala cyklistice a na ledě se tak začala připravovat až v říjnu.

Do Japonska Sáblíková odletěla již na začátku listopadu, problémy s aklimatizací by tak neměla mít. "První dva dny na ledě byly v pohodě, pak jsem se cítila hrozně, ale Petr (Novák) říkal, že to nijak špatné nebylo. Chvíli trvalo, než jsem si zvykla. Po týdnu už jsem ale mohla jezdit normálně. Teď už se cítím dobře a doufám, že při závodech žádná krize nepřijde," přála si držitelka zlaté a stříbrné medaile z letošní olympiády v Soči. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články