Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková už má jistou olympiádu na pětce. Teď ještě trojku, říká před závody v Salt Lake City

Olympijskou účast na trati 5000 metrů už má Martina Sáblíková jistou. Nyní by se na závodech v Salt Lake City chtěla kvalifikovat i na kratší trati 3000 metrů. Na oválu v Utahu navíc drží právě na trojce rekord. Přímý přenos sledujte v pátek od 20:30 na webu ctsport.cz.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Zdravotně jsem na tom asi dobře. Určitě lépe, než jsem byla ve Stavangeru. Po pětce jsem absolvovala vyšetření, které nás trošku donutilo pozměnit trénink. Ale neomezuje mě to, normálně trénuji a připravuju se dál. Samozřejmě i nadále všechno směřuje k olympiádě," uvedla Sáblíková.

Povahu svých potíží svěřenkyně trenéra Petra Nováka nespecifikovala, ani neřekla, jak musela upravit přípravu. "Chodím do posilovny, skáču, jezdím na kole, jezdím na ledě. Jako normálně," řekla čtyřiatřicetiletá česká reprezentantka ke svému tréninku v USA.

Před dvěma týdny v Norsku obsadila čtvrté místo v závodě na 5000 metrů, což jí zajišťuje start na únorových olympijských hrách na nejdelší ženské trati. Přestože se neprosadila na stupně vítězů, výsledek ji uklidnil. "Pětka ve Stavangeru pro mě byla alfa a omega všeho. Jsem ráda, že dopadla takhle, na to jak jsem se cítila. Jak se na to dívám s odstupem času, tak jsem sice byla čtvrtá, ale výkon ani čas nebyly tak katastrofální a hlavně mi neutekla kvalifikace," uvedla Sáblíková.

Třináctinásobná vítězka SP na dlouhých tratích je aktuálně v průběžném pořadí pátá s odstupem 39 bodů na Irene Schoutenovou z Nizozemska a cíl pro nadcházející dva závody v USA a Kanadě je jasný  udržet se v dvanáctce, což by Sáblíkové zajistilo start v Pekingu i na trati 3000 metrů. "Nebo zajet slušný čas, který by mi také zajistil účast. Doufám, že všechno dobře dopadne a pojedu na olympiádě na trojce i pětce," prohlásila.

V Salt Lake City se soustředí hlavně na páteční trojku. "Ta je nejdůležitější a připravujeme se na ni. Pak se uvidí, jak se budu cítit. Zatím jsem přihlášená na patnáctistovku, ale uvidíme. Nechceme to lámat přes koleno. Není důležité, abych odjela všechny možné závody. Je potřeba, abych se dostala do pohody, kde jsem byla, což se mi daří. Otázka ale je, jestli už je to teď, nebo to přijde za čtrnáct dní či za měsíc," dodala Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články