Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková stále není fit, v Erfurtu ale bude hájit průběžné vedení v SP

Erfurt – Martinu Sáblíkovou dál trápí potíže se zády, které jí komplikují letošní sezonu. Podle trenéra Petra Nováka se ale stav jeho svěřenkyně v posledních týdnech lepší a Sáblíková se tak v pátek v Erfurtu postaví na start závodu na 5 000 metrů. Česká rychlobruslařka bude hájit průběžnou vedoucí pozici ve světovém poháru na dlouhých tratích.

"Stále to není stoprocentní, někde tam pořád něco hapruje. Udělali jsme všechno možné a na rentgenech se nic výjimečného neukázalo, ale stále to není ono. Martina se jeden den cítí dobře a druhý den při protahování ji píchne, něco se blokne. Na jedné straně je cítit, že má pořád zatuhlý sval," řekl trenér Petr Novák.

Stav jeho svěřenkyně je ale výrazně lepší než v předešlých týdnech. "Na tréninku může bez větších problémů jet dvanáct patnáct kol, může jet i rychle. Jen nezkoušíme starty a neriskujeme," přiznal Novák. Sáblíková počítá s tím, že v Erfurtu pojede úvodní závod na 5 000 metrů a až poté se rozhodne, zda se v sobotu postaví i na start patnáctistovky.

Čeká ji druhá pětka v sezoně v SP, v Astaně vyhrála o tři desetiny sekundy před druhou Němkou Claudií Pechsteinovou. Při vícebojařském mistrovství Evropy v Heerenveenu ale porazila druhou Ireen Wüstovou z Nizozemska o více než čtyři sekundy. Průběžné pořadí SP vede česká reprezentantka s náskokem 60 bodů na druhou Němku Stephanii Beckertovou.

V Erfurtu se představí i Karolína Erbanová, která by se měla představit na tratích 500, 1 000 i 1 500 metrů. Dvacetiletá závodnice se již vyrovnala s únavou po návratu ze zámořských závodů SP na sprinterských tratích. "Pracujeme pořád na technice, protože potřebujeme, aby se do olympiády v Soči zlepšila. Tam už budou rozhodovat setiny a tisíciny. Zlepšení je vidět," uvedl Novák. Erbanová se bude snažit vytáhnout hlavně na kilometrové trati, na níž je druhá v průběžném pořadí SP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články