Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková se těší na odpočinek, olympiádu v Londýně oželí

Praha - Jen krátké volno čeká po nedělním konci sezony českou rychlobruslařskou hvězdu Martinu Sáblíkovou. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru, která na mistrovství světa v Heerenveenu završila sezonu triumfy v závodech na tři a pět kilometrů, bude odpočívat jen zhruba deset dnů. "Myslím si, že to bude stačit. V dalších dnech to ale bude pokračovat jen pozvolna. Půjdu si občas zahrát bowling, projet na kole, na chvilku proběhnout. Teď se ale těším hlavně na dny úplného volna, protože jsem hodně unavená," řekla dnes Sáblíková v Praze.

Martina Sáblíková
zdroj: ČT24

Čtyřiadvacetiletá svěřenkyně trenéra Petra Nováka vedle zlatých medailí z MS v Nizozemsku ovládla pošesté za sebou světový pohár na dlouhých tratích, vyhrála vícebojařské mistrovství Evropy a na světovém šampionátu ve víceboji skončila druhá.

"Sezona byla opět fantastická, a kdybych řekl něco jiného, než že jsem absolutně spokojený, tak bych lhal," uvedl Novák, který ocenil i výkony další úspěšné členky NoWis týmu Karolíny Erbanové. Ta na juniorském MS získala dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. "Navíc já osobně jsem ještě zimní sezonu neukončil, na rozdíl od děvčat mám před sebou perný týden. Budu muset slavit s přáteli," usmíval se úspěšný kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková v Praze

"Ostrá" příprava na další sezonu by podle Sáblíkové měla začít na přelomu dubna a května. "Další sezona je předolympijská, takže se musíme začít pořádně připravovat," řekla rychlobruslařka, která se po dohodě s trenérem definitivně vzdala myšlenek na start v cyklistickém závodě na olympijských hrách v Londýně.

Sáblíková se rozloučila s vizí účasti na olympiádě v Londýně

Současná královna dlouhých tratí na ledovém oválu se před rokem na mistrovství světa nedokázala na hry svým výkonem kvalifikovat a divokou kartu podle všeho nedostane. Šance, že by jí Mezinárodní olympijský výbor kartu přidělil, je totiž prakticky nulová. Viceprezident cyklistického svazu Jozef Regec ovšem připomněl, že Sáblíková může stále o účast v Londýně bojovat. "Měli jsme eminentní zájem o to, aby Martina na OH mohla startovat," ujistil viceprezident svazu Regec. "My jsme o tu kartu žádali, ale jakožto Česká republika ji dostat nemůžeme, což máme potvrzené od Českého olympijského výboru," vysvětlil Regec.

Martina Sáblíková a Karolína Erbanová s trenérem Petrem Novákem
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Sáblíkové ale fakt, že se v Londýně nejspíš nepředstaví, moc nevadí. "Já jsem teď skončila se závody a jsem docela unavená. Když jsem se před sezonou dozvěděla, že bych hned po čtrnácti dnech po skončení rychlobruslařské sezony musela sednout na kolo a jezdit závody, abych získávala body, tak jsem si to nedovedla představit. Jsem jen člověk a ne stroj. Únava je velká," uvedla Sáblíková.

Cyklistiku ale podle všeho čtyřiadvacetiletá rychlobruslařka stejně jako její týmová kolegyně Karolína Erbanová neopustí. Teoreticky by se mohla představit na světovém šampionátu, který se uskuteční v polovině září v Nizozemsku, kde je Sáblíková hodně populární. "Už mám k dispozici přesný plán mistrovství i s profilem závodu a myslím si, že by jí měl vyhovovat. Jsou tam dvě desetiprocentní převýšení," uvedl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články