Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sáblíková přišla o velkou soupeřku na ME, nekvalifikoval se ani Kramer

Hvězdy neuspěly. Nizozemské rychlobruslařské ikony Ireen Wüstová a Sven Kramer na lednovém mistrovství Evropy ve víceboji v Heerenveenu startovat nebudou. V silné konkurenci se do reprezentace pořádající země nekvalifikovali.

Velká soupeřka Martiny Sáblíkové a pětinásobná olympijská vítězka Wüstová byla podle nizozemských médií zdravotně indisponovaná a po neúspěchu v kvalifikačních závodech opustila halu Thialf bez komentáře.

Na šampionátu bude chybět poprvé od roku 2005, vícebojařskou mistryní Evropy se stala stejně jako česká hvězda pětkrát a naposledy v roce 2017. Kramer ovládl evropský šampionát dokonce desetkrát.

V Heerenveenu se bude o evropské medaile závodit 16. a 17. ledna a domácí velmoc budou v ženské kategorii reprezentovat obhájkyně prvenství a národní šampionka Antoinette de Jongová, Irene Schoutenová a Joy Beuneová.

Čtyřnásobný olympijský vítěz Kramer uvolní trůn po triumfech na čtyřech předchozích ročnících, o nástupnictví se budou ucházet z pozice nizozemského šampiona Patrick Roest, který loni na ME získal stříbro, a s ním Marcel Bosker a Marwin Talsma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články