Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková poprvé v sezoně dojela na stupně vítězů, v Calgary byla třetí. Zdráhalová si vylepšila osobní rekord

Martina Sáblíková si na Světovém poháru v Calagary zlepšila nejlepší čas sezony na 3000 metrů a poprvé se v ní dostala na stupně vítězek, když skončila třetí. Nikola Zdráhalová si v závodě na 3000 metrů vylepšila osobní rekord a s časem 3:59,664 obsadila druhé místo v divizi B. Světový pohár v rychlobruslení pokračuje v zámoří. V dnešním programu se v Calgary představí ženy na trati 500 a 3000 metrů. Na muže čeká trať 5000 metrů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Sáblíková na 3 km při SP v Calagray

Česká světová rekordmanka na této trati nestačila v Kanadě jen na Italku Francescu Lollobrigidovou a domácí Isabelle Weidemannovou.

Čtyřiatřicetiletá Sáblíková na rozdíl od předchozích startů v sezoně v závěru neztrácela a zajela čas 3:55,500. Za Lollobrigidovou, která si vylepšila osobní maximum na 3:54,437, zaostala o 1,06 sekundy. V průběžném pořadí disciplíny zůstala trojnásobná olympijská vítězka pátá.

"Já jsem hlavně ráda za ten projev, protože od začátku sezony jsem se s tím trápila a tentokrát už ten konec nebyl tak hrozný, dokázala jsem s tím trochu bojovat. Jsem ráda, že se to hnulo správným směrem. Ten čas dneska a ten projev má pro mě obrovský význam," řekla v nahrávce pro média Sáblíková, kterou už v úvodu sezony trápily zdravotní problémy. Třetí místo brala jako třešničku na dortu a povzbuzení do další práce před olympiádou.

V rozjížďce s Ragne Wiklundovou se Sáblíková nenechala od počátku strhnout rychlým tempem norské soupeřky a v závěru ji předstihla. "Tentokrát to rozjela plus minus na svěťák, protože ty první kola, co jela, to byl útok na 3:52. Věděla jsem, že já to takhle teď ještě rozjet nemůžu, jela jsem si to svoje a to se mi vyplatilo v konci," popsala.

Dosavadní suverénka disciplíny Irene Schoutenová, která vyhrála úvodní tři závody SP, dnes v Calgary nestartovala a v průběžném pořadí klesla na třetí místo. Do čela se posunula Weidemannová.

Zdráhalová ve skvělé formě

Pětadvacetiletá Zdráhalová v Severní Americe pokračuje v dobrých výkonech, před týdnem si v Salt Lake City zajela osobní rekordy na 1000 a 1500 metrů. V Calgary si v pátek vylepšila maximum na pětistovce i v závodě na 3000 metrů. Na nejkratší trati se v Kanadě představí i v sobotu, přihlášená je také do závodu na 1000 metrů.

V divizi B na 3000 metrů se představila i osmnáctiletá Zuzana Kuršová, která si časem 4:15,421 rovněž vytvořila nový osobní rekord.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články