Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sáblíková má po pádu v tréninku osm stehů na stehně a vynechá ME v Heerenveenu

Další česká medailová naděje pro olympiádu v Pekingu je zraněná. Rychlobruslařka Martina Sáblíková si totiž poranila nohu a tento týden nebude startovat na mistrovství Evropy v Heerenveenu. Její účast na únorových Hrách ale ohrožena není. Čtyřiatřicetiletá hvězda dlouhých tratí se na soustředění v Collalbu po pádu a nárazu do mantinelu pořezala bruslí na levém stehně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková o pádu a zranění: Měla jsem štěstí v neštěstí

"V zatáčce mi to podjelo, dostala jsem se z vnitřní malé dráhy do velké, kde jsem následně upadla a nestihla jsem se přetočit. Narazila jsem nohama do mantinelu, kde se mi pravá noha bohužel zasekla do látky, kterou je mantinel potažený, druhou nohu jsem si přisedla a pořezala se na vnitřní straně stehna," popsala Sáblíková nehodu, po které má na noze osm stehů.

Česká reprezentantka byla krátce hospitalizovaná, v nemocnici zůstala přes noc. "Měla jsem štěstí v neštěstí. Neporanila jsem si žádnou šlachu, žádný sval. Je to jen kožní a podkožní záležitost, naštěstí to nebude tak hrozné," pokračovala Sáblíková, jež svůj zdravotní stav konzultovala i s českými lékaři Jaroslavem Pilným a Jiřím Dostalem.

"Řešili jsme, jestli mě mají převézt do Česka, nebo ne. Jirka Dostál mě doporučil k doktorovi na kliniku v Rakousku, je to Čech z Liberce. On se na to podíval a řekl mi, že je to opravdu jen povrchové, že si musím dávat pozor na stehy, aby se mi nerozjely," uvedla.

S lékaři je v kontaktu i nyní. "Bude to pro mě teď trochu náročnější v tom, že než se vstřebá hematom, který se mi udělal na stehně, ozývá se mi tříslo a různé úpony, protože ten pád byl těžký." 

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka tak vynechá evropský šampionát, což zvažovala i před zraněním. V Nizozemsku nebude startovat ani druhá česká olympionička Nikola Zdráhalová. "Musím říct, že jsme stejně zvažovali, jestli na mistrovství Evropy jet, nebo nejet, vzhledem k blížící se olympiádě. Zranění rozhodlo za mě, zůstávám v Itálii a podle možností se budu připravovat na únor."

Hry v Pekingu začnou 4. února. Sáblíková je hlavně ráda, že se nezranila vážněji. "Není to příjemné. Vzhledem k tomu, že za měsíc je olympiáda. První, co mi proběhlo hlavou, když jsem zjistila, že jsem se řízla, bylo, že je to v háji, že se mi něco stalo. Každý trénink, zvlášť před olympiádou, je placený zlatem, protože každý sportovec se chce co nejlépe připravit. A poslední dny jsou i psychicky náročné kvůli tomu, že se olympiáda blíží," dodala Sáblíková.

Při neúčasti Sáblíkové a Zdráhalové budou české barvy na ME na jednotlivých tratích hájit juniorky Zuzana Kuršová a Veronika Antošová, které se představí na tratích 1500 a 3000 metrů a v závodě s hromadným startem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články