Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sáblíková je v pohodě, trenér ale varuje před prasklinkou

Praha - Zranění Martiny Sáblíkové ze sobotního závodu ve Vancouveru, k němuž došlo jen desítky dní před olympijskými hrami, vzbudilo v Česku málem národní pozdvižení. Již během víkendu se ale ukázalo, že zdravotní komplikace české rychlobruslařky nejsou vážnějšího rázu. "Myslím, že to je dobré. Lepší se to docela rychle. Ve čtvrtek normálně pojedu na soustředění, takže já si myslím, že to bude v pohodě," uklidňuje veřejnost Sáblíková. Trenér Petr Novák ale nevyloučil, že by Sáblíková mohla pro jistotu vynechat následující závod světového poháru v Astaně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková se vrátila ze zámoří s poraněným tříslem

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se v doprovodu svého trenéra Petra Nováka již vrátila ze zámoří a na pražském letišti ji okamžitě obsypali novináři naplnění starostmi o její zdraví. Panovaly obavy, zda si Sáblíková přece jen inkriminovaný sval nenatrhla. Již ve Vancouveru podstoupila rychlobruslařka vyšetření magnetickou rezonancí, jež ale ukázalo, že se jedná s největší pravděpodobností jen o natažený sval.

"Dívalo se na to více expertů a dlouho nemohli nic najít. Mají ale podezření, že by tam mohla být nějaká milimetrová prasklinka, abych to řekl česky," varoval ovšem trenér Novák, který nechce tradičně nic podcenit. "Každopádně na soustředění i do Astany pojedeme a program přizpůsobíme aktuálnímu stavu," dodal. "Kdyby to nešlo, pojede opatrně a v klidu, aby získala body," uvedl Novák. 

Olympijské hry se blíží, a tak Novák nechce návrat na led uspěchat. "Bude zatím trénovat pouze na kole, na bruslích zatím jezdit teď několik dní nebude," prohlásil trenér. Naopak náruživá Sáblíková se chtěla k tréninku vrátit prakticky okamžitě po vancouverském závodě. "Radši mi zabalili kolo, abych nemohla jezdit ani na pokoji na trenažéru," usmívala se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články