Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Sáblíková je se startem sezony spokojená a těší se do Soči

Calgary - Martina Sáblíková se na úvod světového poháru vítězství nedočkala, s medailovými výsledky z obou individuálních startů v Calgary ale byla spokojená. K druhému místu na trati 3 000 metrů přidala bronz z patnáctistovky v českém rekordu 1:54,44 a na prahu olympijské sezony potvrdila, že je dobře připravená.

"Na trojce jsme si ověřila, že dokážu bojovat o placku, což bylo hrozně důležité. Patnáctistovka mě překvapila. Byla jsem šťastná z času, protože 1:54 jsem jela naposledy v roce 2007. Šest let jsem se k tomu času nepřiblížila a teď jsem rekord těsně překonala," řekla Sáblíková, která si výsledků cenila i proto, že první závod sezony nemá osobně ráda. "Je pro mě vždy stresující," uvedla.

Na trojce prohrála svěřenkyně trenéra Petra Nováka jen těsně s Němkou Claudií Pechsteinovou, za kterou zaostala o 35 setin sekundy. Doplatila i na to, že její soupeřka v poslední rozjížďce Stephanie Beckertová vyhořela a skončila předposlední. Sáblíková tak většinu tratě jela sama.

"Uvidíme, jak se mi pojede teď v Salt Lake City, jestli to mělo vliv. Když má ale člověk někoho k sobě, tak je to určitě jiná motivace, než když se tam honí sám. Beckertová mi moc nepomohla. Na druhou stranu, byla jsem na bedně, takže jsem spokojená. I když první místo bylo o kousek," uvedla Sáblíková.

Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru má už na začátku sezony díky dosaženým časům v Calgary jistotu startu v Soči na tratích 1 500 a 3 000 metrů. "Byl to ten nejdůležitější bod (v Calgary). Zajet čas, kterým bych se kvalifikovala. S časem 3:59 na trojce už mě nemůžou vyškrtnout. Je to uklidňující. Teď ještě musím zajet čas na pětku v Astaně nebo Hamaru a pak jen olympiáda," řekla Sáblíková.

V Calgary se potvrdilo, že na začátku sezony jsou medailové kandidátky pro Soči dobře připravené. Propadla jen Beckertová, které se ale i kvůli zdravotním problémům příliš nedařilo ani ve druhé polovině předešlé sezony. "Až na Stefi, která mě překvapila, mají všichni formu a konkurence je velká," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články