Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rychlobruslařka Novotná končí na short tracku, teď bude trénovat

Historicky nejlepší česká rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná ve třiatřiceti letech ukončila závodní kariéru. Účastnice čtyř olympijských her si poslední start připsala v pátek na mistrovství Evropy v Drážďanech, kde před osmi lety slavila největší úspěch. V roce 2010 se zde stala evropskou šampionkou ve víceboji. Nyní se dá na trenérskou dráhu a od příští sezony bude připravovat slovenskou reprezentaci.

Rychlobruslařka Kateřina Novotná
zdroj: ISIFA

"Po 22 letech závodění na dlouhých nožích jsem se rozhodla skončit. Byl to můj poslední závod a jsem ráda, že jsem se mohla rozloučit právě v Drážďanech, na mé oblíbené dráze od dětství," uvedla Novotná.

V Německu startovala jen v týmovém závodě a společně s Michaelou Sejpalovou, Michaelou Kuncířovou a Miladou Došlou vypadly v úvodní rozjížďce. "I když jsem se na tento moment připravovala celou sezonu a mám pocit, že je správný čas, bylo to velmi emocionální," přiznala.

Novotná avizovala odchod do sportovního důchodu již před začátkem sezony. Poté, co se jí nepodařilo kvalifikovat na olympijské hry v Pchjongčchangu, plánovala, že bude startovat na ME i mistrovství světa. Nakonec se ale rozhodla skončit již v lednu.

"Už jsem nenašla inspiraci a motivaci k tomu se pořádně připravovat k dalším závodům. Čím dal tím víc mě zaměstnávaly myšlenky na koučování," řekla Novotná.

Ilustrační foto

Účastnice olympijských her v Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a Soči se na trenérskou dráhu chystá již delší dobu, naposledy získávala zkušenosti přímo v Koreji, kde sama trénovala. Vedle titulu mistryně Evropy Novotná získala i několik "malých" medailí na ME za výsledky na jednotlivých tratích, jejím největším olympijským úspěchem je šesté místo ze závodu na 500 metrů v Turíně 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články