Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Před Sáblíkovou a Zdráhalovou stojí vícebojařské ME. Novák větří šanci

V pátek začíná rychlobruslařům mistrovství Evropy. V italském Collalbu se bude o medaile bojovat ve víceboji. Na posledním vícebojařském šampionátu starého kontinentu byla Martina Sáblíková druhá. "Je to taková loterie," hlásí před startem. Přímé přenosy odvysílá ČT sport, ČT2 a web ctsport.cz.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Kotaro Numata

Sáblíková jezdí do Collalba často na soustředění, ME však pro ni bude tvrdým oříškem. Aby mohla specialistka na dlouhé tratě pomýšlet na celkově dobré umístění, musí zajet perfektně sprint.

"Musí se povést všechny tratě, což je velice složité, hlavně pětistovka, kterou jsem jela jenom dvakrát," říká Sáblíková.

Druhým želízkem na vysokohorském otevřeném oválu bude mladičká Nikol Zdráhalová, která by naopak v evropské konkurenci mohla zabodovat i na pětistovce. "Má šanci. Dá se říci, že na každé trati bychom mohli atakovat podium," myslí si trenér Petr Novák.

"Ať už to dopadne jakkoliv, bude to tady skvělý, mám tu hodně fanoušků, jak z Itálie, tak přijede hodně Čechů. Hrozně se na to těším," dodává Sáblíková.

Je nám líto, video expirovalo.
V pátek startuje rychlobruslařské ME ve víceboji

Hlavní zprávy

Nejčtenější články