Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Novotná se vrací k shorttracku, pojede na mistrovství Evropy

Benátky nad Jizerou - Rychlobruslařka Kateřina Novotná přehodnotila své rozhodnutí věnovat se delším tratím a pojede na mistrovství Evropy v shorttracku. Minimálně do konce ledna se tak bývalá evropská šampionka ve víceboji vrací ke své původní disciplíně.

Je nám líto, video expirovalo.
Novotná se vrací k shorttracku, zkusí štěstí na mistrovství Evropy

Kateřina Novotná před letošní sezonou vyměnila shorttrack za dlouhé tratě a v prosinci v Herenfenu poprvé startovala ve světovém poháru. Osmnácté místo v divizi B na patnáctistovce ale jen potvrdilo, jak složitě se Novotná adaptuje na novou disciplínu.

"Bohužel los vyšel tak, že jsem jela úplně sama, takže to bylo takové zvláštní. Ani mi to nepřišlo jako závod, protože potřebuji takový ten vnější motiv. S někým opravdu závodit," prozradila česká rychlobruslařka.

Před několika dny tak pozměnila Novotná plány a rozhodla se startovat na evropském šampionátu v shortracku. Kvalifikační limit splnila v Benátkách nad Jizerou. "Když nemám už do konce sezony šanci jet závody na delší trati, tak jsem se rozhodla, že pojedu Evropu," vysvětlila lakonicky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články