Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koleno se zlepšuje, hlásí Sáblíková. Už jezdí i na ledě

Praha - Martina Sáblíková se pomalu ale jistě zotavuje. Zdravotní problémy s pravým kolenem ještě definitivně neodezněly, trojnásobná olympijská vítězka se už ale pomalu vrací do plného tréninku. Kvůli potížím s přetíženým úponem omezila svůj program na závodech Světového poháru v Astaně a Heerenveenu na začátku měsíce, v minulých dnech však v Collalbu už jezdila na ledě.

"Hlavně před startem v Heerenveenu jsem měla asi deset dní volno, pak další tři čtyři. Pak už jsem začala volně bruslit a jezdila na kole," řekla Sáblíková. "Koleno se zlepšuje, i když to jde pomalu a nevím, jak dlouho to ještě bude trvat do stoprocentního stavu. Věřím ale, že to bude brzy dobré," uvedla devětadvacetiletá rychlobruslařka.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka trénuje i proto, že v lednu ji čeká mistrovství Evropy ve víceboji a v únoru poté světový šampionát. "Takže už něco dělat musím. Kolenu se ale věnujeme každý den a už to skoro nebolí ani na bruslích. Bohužel jsou ale aktivity, při kterých to pořád cítím," řekla Sáblíková, která zatím úplně vynechává rozjezdy.

Vánoce doma, případný odjezd na ME po Novém roce

Kontinentální mistrovství se v Heerenveenu uskuteční od 6. do 8. ledna, Sáblíková ale nevyloučila, že by šampionát vynechala. "Zatím se na Evropu chystám, ale už jsme se bavili i o možnosti, že bych nejela. Na rozhodnutí je dost času, odjíždět bychom měli 2. ledna," podotkla.

Sáblíková se do Česka vrátila ze soustředění v Collalbu v úterý a na 2. svátek vánoční odjede do Itálie zpět. Vánoce si užije doma s rodinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková před Vánoci vyzpovídala malé sportovce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články