Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Holky by si vyškrábaly oči, řekla rychlobruslařka Zdráhalová a vrací se k hromadným startům

Opět bude jezdit závody s hromadným startem, které jsou samozřejmě nebezpečnější. Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová to oznámila na startu olympijské sezony. Na minulých hrách v Pchjongčchangu v této disciplíně obsadila osmé místo, ale potom se jí přestala věnovat. Před Pekingem se ale s trenérem Petrem Novákem domluvili, že se k ní opět vrátí.

"Uvidíme, jak mi to půjde. Přece jen, jak jsem je teď nejezdila, tak to pro mě bude mezi holkama šok. Je to jiné. Doufám, že to bude dobré a zase si v balíku zvyknu, i když mi přijde, že by si holky kolikrát vyškrábaly oči," pousmála se Zdráhalová na tiskové konferenci před startem sezony.

Stále ale platí, že má radši závody na jednotlivých tratích. "Pořád mám radši svůj klid," uvedla reprezentantka. Jízda ve skupině je mnohem nebezpečnější. Zdráhalová si ji v létě opět úspěšně vyzkoušela při cyklistických závodech, ale nijak ji to neuklidňuje. "Ani tam se mi to úplně nelíbí. Cyklistické závody mám ráda, ale říkala jsem si, že je to docela nebezpečné před olympijskou sezonou. Ale zvládli jsme to ve zdraví," řekla Zdráhalová.

Pětadvacetiletá rychlobruslařka se chystá na druhé olympijské hry, a tak ví, co ji v následující sezoně čeká. "Je to trošku něco jiného, než když člověk ví, že se připravuje v uvozovkách jen na mistrovství světa. Olympiáda je nejvíce, co může sportovec zažít. Bude to náročné na psychiku, ale doufám, že mě nepostihne to, co se mi stalo před Pchjongčchangem, kdy se mi rozbila brusle. Snad to nebude takový stres," poukázala na problémy s materiálem při kvalifikačních závodech Světového poháru.

Rodačka z Dvora Králové nad Labem startovala v roce 2018 na olympiádě hned na čtyřech tratích a nabitý program bude mít i v této sezoně. Opět se bude snažit kvalifikovat na vrchol sezony v maximálním možném počtu startů. "Asi bych byla radši, kdybych měla jen pár tratí, na které bych se zaměřila, ale to u mě tak úplně není," konstatovala Zdráhalová. "Po Pchjongčchangu jsem ale trošku polevila, nejezdila jsem úplně vše. Teď tomu nebude jinak. Budu se vše snažit skloubit tak, aby mi to třeba neublížilo na patnáctistovce. Odjedu zase vše, co bude v silách," uvedla.

Po olympiádě se musela vyrovnat i s poklesem výkonnosti. Zejména ze začátku klesla ve Světovém poháru do slabší divize B, následně se ale propracovala zpět mezi elitu. "Po olympiádě jsem byla hodně unavená, takže jsem potřebovala trošku oddychnout. Určitě je to náročné na hlavu, když je člověk někde nahoře a najednou se dostane někam, kde byl, když začínal. Petr (Novák - trenér) říká, že jednou to jde, podruhé ne. Tak to prostě je. Důležité je se z toho nepoložit," dodala Zdráhalová, která věří, že v nadcházející sezoně už bude startovat jen v divizi A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články