Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Erin si olympiádu zaslouží. Rychlobruslařka Boweová se vzdala nominace na pětistovce ve prospěch kolegyně

Americká rychlobruslařka Erin Jacksonová sice v národní kvalifikaci na olympiádu neuspěla, přesto se díky velkorysému gestu reprezentační kolegyně Brittany Boweové v Pekingu představí. Čtyřnásobná mistryně světa jí totiž své místo přenechala.

Erin Jacksonová a Brittany Boweová
zdroj: USA Today Sports autor: Patrick McDermott

Jacksonová přijela na americkou kvalifikaci v Milwaukee jako vedoucí žena Světového poháru na 500 metrů, ale v pátečním závodě podklouzla, skončila třetí a vypadalo to, že o druhou účast na olympiádě přišla.

Pro výhru si dojela Boweová a účast v Pekingu si druhou příčkou zajistila i Kimi Goetzová. Vítězka se však po závodě nominace vzdala ve prospěch Jacksonové. "Je to tak správně. Už po závodě jsem jí řekla, že kdyby záleželo pouze na mně, tak by jela místo mě," řekla Boweová.

O svém úmyslu proto informovala vedení národního svazu, který výměnu posléze potvrdil. "Erin si olympiádu zaslouží," uvedla Boweová, jež si kvalifikačními výhrami zajistila nominaci také na tratích na 1000 a 1500 metrů, které jsou její prioritou.

Třiatřicetiletá rychlobruslařka se naděje na start na pětistovce nevzdává, protože USA může dodatečně získat třetí účastnické místo. "Bylo by to skvělé. Snad se tam představíme všechny tři," prohlásila Boweová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články