Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Erbanová využila absence favoritek a v Erfurtu vyhrála závod na 500 metrů

Karolína Erbanová poprvé v kariéře vyhrála ve Světovém poháru závod na 500 metrů. Česká rychlobruslařka využila toho, že v Erfurtu chyběly nejrychlejší dvě sprinterky této sezony Nao Kodairaová z Japonska a I Sang-hwa z Koreje, a připsala si druhý triumf v seriálu. Na dvojnásobné trati poté Erbanová skončila pátá, na vítěznou Jorien ter Morsovou ztratila 1,07 sekundy. Patnáctá Nikola Zdráhalová zaostala za vítězkou o 2,53 sekundy.

Karolína Erbanová
zdroj: AP autor: Carina Johansen

"Samozřejmě, že jsem spokojená. Poprvé první ve Světovém poháru a hlavně mi jízda sedla. Jelo se mi dobře, užila jsem si to," řekla pětadvacetiletá Erbanová, která se na pětistovce představila v závěrečné rozjížďce společně s úřadující mistryní Evropy Vanessou Herzogovou z Rakouska.

Svou rivalku porazila o deset setin sekundy a poprvé v sezoně se v Evropě dostala pod hranici 38 sekund. "Nemyslela jsem na to, ale v cíli jsem byla ráda, že po závodech, kdy jsem měla čas těsně nad 38, to vyšlo," uvedla Erbanová. V průběžném hodnocení disciplíny se posunula na třetí místo.

Své dosud jediné vítězství v SP Erbanová zaznamenala v prosinci 2012 v čínském Charbinu na kilometru, v této sezoně byla na této trati dosud nejlépe šestá. Dnes své umístění o jednu příčku vylepšila a časem 1:16:27 obsadila pátou příčku. Ke stupňům vítězů chybělo Erbanové 36 setin.

Zvítězila dvojnásobná olympijská šampionka Ter Morsová z Nizozemska o 35 setin před krajankou Marrit Leenstraovou. Kompletní stupně vítězů překazila Nizozemkám Ruska Jekatěrina Šichovová, jež v poslední jízdě odsunula na čtvrté místo Ireen Wüstovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články