Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Erbanová v Heerenveenu na kilometru dojela pátá

Heerenveen - Karolína Erbanová obsadila v závodu na 1 000 metrů v Heerenveenu ve svém nejrychlejším času sezony 1:16,03 páté místo. Po druhém nejlepším výsledku v sezoně je v průběžném hodnocení světového poháru stále třetí. 

Sport
zdroj: ČT4

Dvaadvacetiletá Erbanová byla v tomto ročníku výše pouze v Soulu, kde obsadila třetí místo. Ve druhém dílu seriálu však chyběly mimo jiné favorizované Američanky Heather Richardsonová a Brittany Boweová, jež naskočily do SP až minulý víkend v Berlíně.

Erbanová se v Heerenveenu představila v předposlední rozjížďce společně s Ireen Wüstovou z Nizozemska, se kterou svedla vyrovnaný souboj. Na závěrečné cílové rovince ale chybovala a málem upadla. I kvůli tomu s Wüstovou prohrála a přišla o šanci na medailové umístění. "I tak ale převládá spokojenost ze závodu. Škobrtla jsem z únavy," řekla Erbanová. "Věděla jsem, že to přijde. Je to ale škoda, mohla jsem jet pod 1:16, což by byl můj nejlepší čas v Evropě," přiznala česká reprezentantka.

Po škobrtnutí viditelně zpomalila a snažila se hlavně dojet bezpečně do cíle. "Ještě v poslední zatáčce jsem věřila, že Wüstovou porazím. Pak ale přišla ta chyba, po které jsem si řekla, že je hlavní dojet a nespadnout. Kdybych do toho šla dál naplno, mohla jsem spadnout nebo netrefit cíl," uvedla Erbanová.

Stejně jako v německé metropoli potvrdily reprezentantky USA svou třídu a obsadily první dvě místa, pouze si tentokrát vyměnily pořadí. Zvítězila Richardsonová o pouhých pět setin před Boweovou, třetí byla stejně jako v Berlíně vedoucí žena SP Li Čchi-š' z Číny. Erbanové, jež byla v pátek na poloviční trati devátá, ke stupňům vítězů chybělo 32 setin. Na Richardsonovou ztratila 1,40 sekundy.

Martina Sáblíková, bývalá tréninková partnerka Erbanové, dnešní program v Heerenveenu vynechala. Trojnásobná olympijská vítězka se po pátečním triumfu na 3 000 m, jehož dosáhla navzdory bolení v krku, postaví na start až v neděli.

SP v rychlobruslení v Heerenveenu (Nizozemsko)

Ženy

1000 m: 1. Richardsonová 1:14,631, 2. Boweová (obě USA) 1:14,680, 3. Li Čchi-š' (Čína) 1:15,711, ...5. Erbanová (ČR) 1:16,031.

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Li Čchi-š' 310, 2. Leenstraová (Niz.) 276, 3. Erbanová 201. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články