Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Erbanová skončila na pětistovce sedmá, sprint vyhrála Richardsonová

Heerenveen - Bronzová medailistka z pátečního kilometru Karolína Erbanová zajela nejlepší výsledek kariéry na MS i na trati 500 metrů, kde skončila sedmá. Zlato si díky dvěma nejrychlejším jízdám zajistila Američanka Heather Richardsonová, jež své krajance Brittany Boweové oplatila porážku z kilometrové trati. Bronz získala Japonka Nao Kodairová.

Erbanová zajela v první jízdě sedmý čas 38,283. Ve druhé jízdě trochu zpomalila, její výkon 38,339 byl devátý nejrychlejší, ale v součtu sedmou příčku udržela. "Mohlo by to být lepší. Když se ale podívám na časy, tak je to dobré. Z pohledu umístění to byl průměrný závod. Vím, že můžu lépe," řekla Erbanová, která si o jedno místo vylepšila dosud nejlepší výsledek z pětistovky na MS. V roce 2012 byla osmá.

Členka nizozemského týmu Continu byla spokojená hlavně s první jízdou, ve druhé na ni již dolehla únava. "V pátek jsem ze sebe dala více než sto procent a vzalo mi to dost energie. Není to ale žádná výmluva, všichni závodili stejně. Spíše úroveň, na které jsem to odjela, mě trošku unavila," podotkla Erbanová.

Závod mužů na trati 5 000 metrů zcela ovládli domácí Nizozemci. Z vítězství se radoval favorizovaný Sven Kramer, který ve čtvrtek vynechal úvodní desítku. Druhý byl s odstupem 1,88 sekundy Jorrit Bergsma, bronz získal Douwe de Vries. Na MS na jednotlivých tratích osmadvacetiletý Kramer triumfoval na pětce pošesté za sebou, dvakrát mezitím ovládl i olympijský závod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články