Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Erbanová skončila na pětistovce čtvrtá, celkový triumf ve SP jí těsně unikl

Rychlobruslařka Karolína Erbanová dojela čtvrtá v závěrečném závodu Světového poháru na 500 metrů a celkově skončila druhá. Z celkového vítězství se v Minsku radovala druhá Rakušanka Vanessa Herzogová, s kterou česká reprezentantka bojovala v závěrečné rozjížďce a prohrála o 18 setin sekundy. O tři setiny zvítězila Ruska Angelina Golikovová.

Sport
zdroj: ČT4

"Přiznám se, že chvilku po dojetí jsem byla naštvaná, že jsem závod nezvládla tak, jak vím, že jsem mohla. Když jsem si ale sundala brusle a podívala se zpět na sezonu, tak jsem byla spokojená," řekla Erbanová. Herzogová si podle ní pohár zasloužila.

"Má ho dostat ten, kdo jezdil nejstabilněji celou sezonu, a to byla Vanessa. Nao (Kodairaová) i Sang-Hwa Lee se na seriál vykašlaly a Vanessa jezdila výborně od začátku sezony," uznala rodačka z Vrchlabí. Česká reprezentantka doplatila na pomalejší rozjezd sezony. "Zbytek se mi dařil více. Celkově je z toho nejlepší umístění ve Světovém poháru, takže dobré. Vzala jsem si talíř a jsem spokojená," řekla Erbanová, která v Minsku převzala cenu pro druhou ženu disciplíny.

Celkové druhé místo je pro svěřenkyni nizozemského trenéra Dennise van der Guna nejlepším výsledkem v SP v kariéře. Jejím dosavadním maximem byla čtvrtá pozice na trati 1000 metrů v sezoně 2014/15. Loni skončila Erbanová na pětistovce i na kilometru pátá. Erbanová ovládla v Bělorusku sobotní první pětistovku a při neúčasti až do neděle vedoucí Japonky Nao Kodairaové se posunula na průběžné druhé místo před Herzogovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová na celkový triumf v SP nedosáhla, na pětistovce byla čtvrtá

K tomu, aby vyhrála SP celkově, potřebovala dnes skončit za Rakušankou třetí, což se jí nepovedlo. Erbanová sice v úvodu vedla, ale ve druhé části jízdy Herzogová, která měla výhodnější dráhu, čtyřiadvacetiletou českou reprezentantku předstihla. "Půlku poslední zatáčky a dojezd jsem neměla nejlepší. Trošku mi docházelo, projevila se únava z celé sezony a ještě jsem si trošku natáhla tříslo na startu. Teď, když opadává adrenalin, tak se snažím zjistit, jak vážné to je," uvedla Erbanová.

Nikola Zdráhalová obsadila v závodu na 1500 metrů sedmé místo. Lepší v této disciplíně ještě nikdy nebyla, jejím maximem v SP je šestá příčka ze závodu s hromadným startem v Calgary 2015.

Na nejrychlejší Miho Takagiovou ztratila česká rychlobruslařka tři vteřiny a 16 setin, Japonka pátým vítězstvím z šesti závodů potvrdila dominanci v SP. Jednadvacetiletá Zdráhalová měla v Minsku startovat ještě v závodu s hromadným startem, závěrečná disciplína ženského programu se ale nakonec jela bez ní.

Finále SP v rychlobruslení v Minsku:

Muži:

500 m: 1. Smeekens 34,83, 2. Ntab 34,94, 3. Otterspeer (všichni Niz.) 34,97.

Konečné pořadí (po 11 závodech): 1. Holmefjord Lorentzen (Nor.) 716, 2. Otterspeer 568, 3. R. Mulder (Niz.) 556. Ženy: 500 m: 1. Golikovová (Rus.) 38,08, 2. Herzogová (Rak.) 38,11, 3. Fatkulinová (Rus.) 38,20, 4. Erbanová (ČR) 38,29.

Konečné pořadí (po 11 závodech): 1. Herzogová 795, 2. Erbanová 786, 3. Golikovová 709.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články