Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Erbanová si v Astaně zajela na 1500 m osobní maximum, Sáblíková byla osmá

Astana (Kazachstán) – Poprvé v kariéře dokázala česká rychlobruslařka Karolína Erbanová porazit na trati 1 500m svoji kolegyni z reprezentace Martinu Sáblíkovou, když v Astaně skončila sedmá a připsala si nejlepší výsledek v kariéře na této trati. Nejlepší rychlobruslařka současnosti Sáblíková skončila den po triumfu na 5 km osmá. Z vítězství se radovala Kanaďanka Christine Nesbittová

Nesbittová se díky vítězství dostala do čela průběžného pořadí disciplíny. Druhé místo obsadila Marrit Leenstraová z Nizozemska, třetí byla její krajanka Linda de Vriesová.

Pětadvacetiletá Sáblíková již po sobotním vítězství avizovala, že na jejím výkonu se projeví únava z nejdelší trati, což se také stalo. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka zajela v Kazachstánu čas 1:58,29 a za nejrychlejší Nesbittovou zaostala o více než sekundu. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru, kde získala i bronz na patnáctistovce, ztratila na Erbanovou 0,19 sekundy.

Rodačka z Nového Města na Moravě byla po závodě spokojená. "Odstup od prvního místa nebyl tak velký, jen 1,1 vteřiny, což je mnohem míň než v Kolomně. Sobotní pětku jsem v nohách cítila, ale i tak to byl dobrý závod - a pěkný souboj s Pechi (Claudií Pechsteinovou) v rozjížďce," řekla Sáblíková.

Sáblíková startovala se svým německým vzorem v předposlední rozjížďce a obě dojely do cíle prakticky shodně. Ve fotofiniši byla česká reprezentantka o dvě tisíciny rychlejší.

Erbanová do A-divize postoupila po druhém místě v Kolomně v divizi B a hlavním cílem pro ni bylo udržet se mezi elitou, tedy skončit do osmnáctého místa. To se jí bez problémů podařilo.

"Měla jsem z té patnáctistovky trochu strach, v Kolomně se v áčku zajížděly hodně kvalitní časy. Ale tady je jiná hala, jiný led, jiný závod. První desítka je super," radovala se Erbanová. Společně se Sáblíkovou se jí podařilo vybojovat premiérové dvojnásobné české umístění v elitní desítce SP.

České duo se nyní rozdělí. Sáblíková se vrací do Česka a poté pojede trénovat do Inzellu, Erbanová bude startovat na sprinterském SP v Japonsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články