Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Erbanová: Musím zůstat nohama na zemi, mohla jsem zajet lépe

Heerenveen Rychlobruslařka Karolína Erbanová si sedmým místem na mistrovství světa vylepšila nejlepší výsledek v kariéře na trati 500 metrů, přesto po závodě v Heerenveenu úplně spokojená nebyla. Uvědomovala si, že po bronzu na kilometru mohla zajetl lepší výsledek. Na druhou stranu ale přiznala, že získala další zkušenosti, které věří, že v budoucnosti zhodnotí. Přímý přenos závodu na 1 500 metrů sledujte od 13:55 exkluzivně na našem webu, stejně jako od 16:15 závod s hromadným startem.

Karolína Erbanová
zdroj: AP autor: Thomas Eisenhuth

"Mohlo by to být lepší. Když se ale podívám na časy, tak je to dobré. Z pohledu umístění to byl průměrný závod. Vím, že můžu lépe," řekla dvaadvacetiletá Češka, která si o jedno místo vylepšila dosud nejlepší výsledek z pětistovky na MS. Osmá byla v roce 2012.

Erbanová byla spokojená hlavně s první jízdou, ve druhé na ni už dolehla únava. "V pátek jsem ze sebe dala více než sto procent a vzalo mi to dost energie. Není to ale žádná výmluva, všichni závodili stejně. Spíše úroveň, na které jsem to odjela, mě trošku unavila. Hlavně mentálně," podotkla Erbanová.

V pohodě vzali její výsledek i trenéři Petr Novák a Marianne Timmerová, pod níž se Erbanová momentálně připravuje v nizozemském týmu Continu. "Byli rádi, že moje úroveň na pětistovce nelítá. Není to 38,9 a pak 38,2. I minulý týden jsem zajela podobné časy, technicky je to stabilní," uvedla česká reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová byla na MS sedmá na trati 500 m

K tomu, aby byla schopna bojovat o medaile i na pětistovce, musí prý vylepšit starty a techniku. "Strádám technicky na první stovce. Kdybych ji uměla o dvě desetiny stlačit dolů... Silově na to mám, ale tady to nestačí. Když běháme v létě, tak například Thijsje (Oenemaové týmové kolegyni) uteču, ale na ledě ne. Je to o technice, je potřeba zkoordinovat tu sílu," přiznala Erbanová.

Trenéři i týmové kolegyně ji po pátečním úspěchu upozorňovali, aby zůstala nohama na zemi. "Říkali, že jsem dokázala, co nikdo neočekával a přebudovat techniku bude chvilku trvat," podotkla Erbanová. "Na pětistovce je důležitý každý krok. Zatím mi to někdy sedne, jindy je to o trošku horší. Myslím si, že je to otázka času," dodala optimisticky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články