Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Erbanová: Chytla jsem formu v době olympiády, to je dobré znamení

Stavanger/Praha – Už třetí rok absolvuje Karolína Erbanová pod vedením nizozemských trenérů a její výkonnost neustále kulminuje. Česká rychlobruslařka věří, že svůj vzestup potvrdí i příští rok na olympiádě v Pchjongčchangu. Dobrým znamením pro ni je, že formu chytla v období, kdy by se měl největší zimní sportovní svátek příštího roku konat.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Michael Sohn

"Celkově jsem spokojená. Forma šla od lednové Evropy nahoru, což je dobré i s ohledem na příští rok. Forma je na vrcholu v období olympiády," řekla Erbanová. V příští sezoně ji klíčový závod čeká v jihokorejském Pchjongčchangu právě v únoru.

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka v lednu ovládla premiérové ME ve sprintu v Heerenveenu, vedle toho byla Erbanová dvakrát čtvrtá na mistrovství světa (ve víceboji a na pětistovce) a ve Světovém poháru vybojovala čtyři druhá a dvě třetí místa. "Dost jsem se toho v posledním roce naučila. Víme, kam to v letní přípravě směřovat," uvedla.

Erbanová byla v poslední sezoně členkou týmu Afterpay, do kterého přešla poté, co skončil tým Continu, v němž působila v předešlých dvou letech. "Určitě chci i nadále pokračovat s Dennisem (trenérem Van der Gunem). Uvidíme, co se stane v holandských týmech, protože tam to jsou každý rok trošku škatulata," poukázala na každoroční změny.

Těch by se tentokrát nerada účastnila. "V minulých letech to bylo hektické, teď bych byla ráda, kdybych přijela do stejného týmu," přiznala. Po víkendovém finále SP ve Stavangeru se Erbanová vrátila do Nizozemska, ale následně se hned přesune domů. "Už jsem tam dlouho nebyla, naposledy o Vánocích. Deště v Holandsku už mám docela plné zuby," pousmála se Erbanová, pro niž bude návštěva rodičů vlastně dovolenou.

"Trochu si odpočinu a pak začne příprava. Uvidíme, kdy mě Dennis povolá zpět, ale začátek přípravy bude doma v České republice. Jako to dělám vždy. S návratem nebudu pospíchat," řekla. Doma se chystá i oslavit úspěchy z posledních měsíců. "Myslím, že sfouknu všechno najednou. V sezoně na to není čas ani energie. Od Evropy až po Stavanger to vezmu jednou ranou," podotkla se smíchem Erbanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články