Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Doufám, že tu bublinu zvládneme, přeje si Sáblíková a vyhlíží start sezony

Martina Sáblíková ještě neabsolvovala v této sezoně žádný závod. Nejlepší česká rychlobruslařka, která před pár dny skončila třetí v anketě Sportovec roku, už se těší, až to konečně všechno začne. Bruslařská unie ISU totiž kvůli koronavirové pandemii výrazně upravila kalendář a všechny vrcholné akce přesunula na leden do nizozemského Heerenveenu. Rychlobruslařské přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Jeff McIntosh

Jedenadvacetinásobná mistryně světa si myslí, že v roce 2020 se vybruslit nepodařilo kvůli covidu nikomu.

"Zážitků bylo opravdu spousta, pro mě je každý závod překvapení. Pokaždé, když člověk stojí na stupních vítězů, je to překvapení navíc, pokaždé je to jiné, moc krásné, snažím se to užít. Hymna je na tom to nejkrásnější. Bedna je bedna," říká Sáblíková v rozhovoru pro ČT sport.

Z MS má oněch jednadvacet medailí, všechny závody si ale z hlavy nevybaví. "To bych asi musela být nadčlověk, abych si je pamatovala. A ještě tam jsou bronzové i stříbrné medaile a olympijské závody. Určité závody si člověk pamatuje a nechce si je nikdy nechat odejít, takže nad nima přemejšlím a pár záblesků tam určitě mám," říká.

Je nám líto, video expirovalo.
Martina Sáblíková 2020

Stále jí hodně pomáhá trenér Petr Novák. "On se nikdy netajil tím, že když mě naštve, většinou podávám dobré výkony. Teď už to moc neplatí, takže se snaží vymyslet nějakou kulišárnu, aby to zafungovalo. Ale já bych jinou komunikaci asi nezvládla."

Od letošního března ztratila mnoho závodů, sezona v listopadu nezačala a nyní se čeká, zda tomu tak bude v lednu. V Heerenveenu v uzavřené "bublině" se uskuteční mistrovství Evropy, poté dva díly Světového poháru a nakonec mistrovství světa, jež bylo přeloženo z budoucího olympijského oválu v Pekingu.

"Změnili jsme celý program. Začali jsme trénovat, jako kdyby se sezona posunula a začala o tři měsíce později. Pořád doufám, že se na start podíváme, je to neustálá improvizace a hrozně moc se těším na závody a na to, že se budu moct sejít s lidma, které potkávám prakticky celý svůj život. A doufám, že tu bublinu zvládneme," přeje si.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články