Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Antošová odletěla na univerziádu. Lake Placid má oblíbené, medailové ambice si ale nedává

Na Zimní univerzitní světové hry do Lake Placid odletěla druhá část české výpravy. S ambicemi na slušný výsledek do Spojených států zamířila i rychlobruslařka Veronika Antošová. Na ikonickou olympijskou dráhu má dobré vzpomínky, vybojovala zde totiž titul akademické mistryně světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Antošová s Kuršovou odletěly na univerziádu

Ledový ovál v Lake Placid viděl olympijské hry už dvakrát v letech 1932 a 1980. Nejvíc na něm zářil Američan Eric Heiden, který tu v roce 1980 posbíral rekordních pět zlatých medailí.

Veronika Antošová na stadionu pod širým nebem získala na akademickém mistrovství světa dva cenné kovy – kromě zlata ze 3000 metrů i bronz z 1500 metrů.

"Určitě se tam těším, je to tam krásné. Akorát ty podmínky jsou dost jiné. Ten led se tam mění rychle a fouká tam, sněží, je to oproti hale řekla bych méně fér," řekla Antošová.

Roli bude hrát i odpočinek. České rychlobruslařky už mají v nohách evropský šampionát ve víceboji a před odletem do Ameriky strávily doma jediný večer. S ambicemi jsou tedy opatrné. "Jsem pověrčivá v tomhle ohledu. Ale snad se podaří," doufá druhá česká naděje Zuzana Kuršová.

"Ztrácím teď v posledních kolech a nevím, jak jsou teď připravené ostatní holky, které tam jedou. Bude to větší. Takže letos si úplně medailové ambice nedávám, ale bylo by to hezké," sdělila Antošová.

ČT sport a ČT sport Plus odvysílají ze zimní univerziády pravidelné sestřihy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články