Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Antošová odletěla na univerziádu. Lake Placid má oblíbené, medailové ambice si ale nedává

Na Zimní univerzitní světové hry do Lake Placid odletěla druhá část české výpravy. S ambicemi na slušný výsledek do Spojených států zamířila i rychlobruslařka Veronika Antošová. Na ikonickou olympijskou dráhu má dobré vzpomínky, vybojovala zde totiž titul akademické mistryně světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Antošová s Kuršovou odletěly na univerziádu

Ledový ovál v Lake Placid viděl olympijské hry už dvakrát v letech 1932 a 1980. Nejvíc na něm zářil Američan Eric Heiden, který tu v roce 1980 posbíral rekordních pět zlatých medailí.

Veronika Antošová na stadionu pod širým nebem získala na akademickém mistrovství světa dva cenné kovy – kromě zlata ze 3000 metrů i bronz z 1500 metrů.

"Určitě se tam těším, je to tam krásné. Akorát ty podmínky jsou dost jiné. Ten led se tam mění rychle a fouká tam, sněží, je to oproti hale řekla bych méně fér," řekla Antošová.

Roli bude hrát i odpočinek. České rychlobruslařky už mají v nohách evropský šampionát ve víceboji a před odletem do Ameriky strávily doma jediný večer. S ambicemi jsou tedy opatrné. "Jsem pověrčivá v tomhle ohledu. Ale snad se podaří," doufá druhá česká naděje Zuzana Kuršová.

"Ztrácím teď v posledních kolech a nevím, jak jsou teď připravené ostatní holky, které tam jedou. Bude to větší. Takže letos si úplně medailové ambice nedávám, ale bylo by to hezké," sdělila Antošová.

ČT sport a ČT sport Plus odvysílají ze zimní univerziády pravidelné sestřihy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články