Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Wales si brousí zuby na dalšího favorita. Proti Austrálii chce ukončit černou sérii

Londýn – Jeden velký úspěch už mají jistý. Podařilo se jim na mistrovství světa překvapivě postoupit ze skupiny smrti a zahrají si vyřazovací část. Ragbisté Walesu by však na světovém šampionátu rádi zabojovali o další nečekaný úspěch. Na závěr skupiny se utkají s favorizovanou Austrálií, proti které by rádi ukončili dlouholeté čekání na triumf. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:30. Ještě předtím, od 15:15 můžete sledovat také střetnutí Samoa – Skotsko.

Hvězdný Dan Biggar, který svými výkony Wales na šampionátu táhne, v tom roce poprvé jako osmnáctiletý nastoupil v seniorské reprezentaci. Do listopadového střetnutí v roce 2008 však nezasáhl, a nemohl tak sledovat, kdy naposledy Velšané porazili v zápase výběr Austrálie.

Od té doby se oba celky střetly hned desetkrát, ale tým z Ostrovů na Wallabies ani jednou nevyzrál. V poslední době byl ale blízko. "Nemluvili jsme o této statistice. V posledních pěti duelech jsme vždy vedli, ale nikdy jsme to nedotáhli do zdárného konce. Z nezdarů jsme se ale poučili," prohlásil sebevědomě trenér Walesu Warren Gatland.

Jeho svěřenci zatím na šampionátu září. Na turnaji vyhráli všechny tři duely a hlavně obrat s domácí favorizovanou Anglií, která naopak na šampionátu skončila, pro ně může být velkým motivačním faktorem. Dalším je i fakt, že vítěz střetnutí s Austrálií se ve čtvrtfinále vyhne Jihoafrické republice a narazí na jednoho z dvojice Skotsko, Japonsko.

Proti Wallabies ale čeká na Wales, jenž se musí potýkat s nespočtem zranění, obrovská výzva a asi doposud největší zkouška. Australané totiž na turnaji rovněž opanovali všechny tři duely a především v posledním utkání proti Angličanům ukázali, že jsou ve výborné formě, když domácí suverénně přejeli.

"Každý zápas na turnaji po nás zatím vyžadoval o stupeň lepší výkon. Proti Walesu budeme muset hrát ještě o level lépe než v předchozích třech duelech," řekl trenér Austrálie Michael Cheika.

Skotsko si může zajistit postup, Anglii čeká loučení

Jak již bylo zmíněno, na vítěze utkání Austrálie - Wales čeká buď výběr Skotska, nebo Japonsko. V lepší pozici jsou Skotové, kteří před závěrečnými duely ve skupině mají nad asijským celkem náskok dvou bodů, a mají tak postup ve svých rukou.

Pro Skoty mluví i fakt, že jejich soupeřem bude Samoa, která má zatím na kontě pouze jednu výhru, a to nad posledním týmem skupiny B USA.

Sobotní program mistrovství uzavře duel Anglie s Uruguayí, který bude smutným loučením pro domácí výběr. Ten má již jistotu, že skončí jako první hostitel hned v základní skupině. Proti naprostému outsiderovi z Jižní Ameriky by ale svěřenci Stuarta Lancastera měli podle předpokladů svého soupeře jasně přejet, a s fanoušky se tak rozloučit vítězně.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články