Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Wales deklasoval Fidži a postoupil do čtvrtfinále

Aucland – Ragbyové mistrovství světa na Novém Zélandu zakončilo program v základních skupinách. Wales měl už před závěrečným utkáním s Fidži jistý postup, přesto nepolevil a tichomořského protivníka doslova deklasoval 66:0. Do čtvrtfinále jdou Welšané z druhého místa skupiny D a ve čtvrtfinále se utkají s překvapením turnaje a dalším ostrovním celkem, Irskem.

Fanoušek Walesu
zdroj: ČT24

Ve druhém utkání skupiny D už v pátek přetlačil obhájce titulu Jihoafrická republika 13:5 nebezpečnou Samou a v největším taháku čtvrtfinálových bojů se Springboks poměří s Austrálií. Wallabies se sice dokázali vzpamatovat ze šokující porážky od Irů a v posledním utkání ve skupině přehráli 68:22 Rusko, přesto skončili až na druhém místě za svým přemožitelem. Irsko nedalo šanci Itálii a poprvé na mistrovství světa vyhrálo ve skupině všechny své zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Wales - Fidži

Velké drama nabídlo sobotní ostrovní derby mezi Anglií a Skotskem. Albion ještě tři minuty před koncem s houževnatými Skoty prohrával a hrozilo mu, že skončí ve skupině až za Argentinou, která porazila 25:7 Gruzii. Při posledním útoku však položil pětku Ashton a Angličané nakonec po vítězství 16:12 skupinu vyhráli. Naopak Skotové poprvé v historii nepostoupili na MS ze skupiny, osudnou se jim stala předchozí těsná porážka 12:13 od Argentinců.

Je nám líto, video expirovalo.
Anglie - Skotsko

Anglie ve čtvrtfinále narazí na tápající Francii, která po Novém Zélandu nestačila ani na Tongu a prohrála 14:19. Hlavní favorit turnaje, domácí All Blacks, deklasoval Kanadu 79:15 a dosáhl vynikajícího průměru 60 bodů na utkání. Zastavit Novozélanďany na cestě za titulem se pokusí bronzový tým posledního šampionátu, Argentina.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články