Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Ve finále ligy bude derby. Utkají se Sparta a Tatra Smíchov

Ragbisté smíchovské Tatry vybojovali na trávníku Říčan postup do finále play-off. V semifinálovém střetu vyhráli 21:13. Klíčovým momentem se stala pětka Theodora Zábranského. Jasnější zápas odehrála Sparta Praha, která si poradila s Pragou 39:14. Finále se uskuteční 9. listopadu na Podvinném mlýně.

Zápas Mountfield Říčany – Tatra Smíchov
zdroj: Facebook: RC Tatra Smíchov autor: RC Tatra Smíchov

Praga skórovala až za stavu 24:0 pro Spartu a druhou pětku položila až v samém závěru. Domácí tým Sparty se do soupeřova brankoviště probojoval sedmkrát. "Nechtěli jsme nic nechat náhodě. V lize jsme na hřišti neprohráli už rok a půl a Praga, i když ta naše výhra nad ní byla vysoká, nebyl vůbec snadný soupeř. Na Tatru se těšíme a věřím, že získáme zpět mistrovský titul, o který jsme loni nemohli hrát z důvodu dodatečně kontumované semifinálové výhry nad Vyškovem," připomněl kouč Sparty Ondřej Kutil.

Ragbistům Říčan se proti Tatře nepodařilo zopakovat zářijové vítězství z nadstavbové části a prohráli 13:21. Smíchovské mužstvo se tak znovu po roce probojovalo do finále play-off a bude obhajovat titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Tatra Smíchov postoupila přes Říčany do finále ligy

Finálové utkání sledujte 9. listopadu živě na ČT Sport od 12.30.

Výsledky semifinále play off ragbyové první ligy

Tatra Smíchov - Říčany 21:13 (15:7),
Sparta Praha - Praga 39:14 (24:0)
Finále se hraje v sobotu 9. listopadu od 12:30 v Praze na Podvinném mlýně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články