Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Svátek Ragby. Legendární Barbaři remizovali s Jižní Afrikou

Londýn - Zápas legendárních Barbarians proti Jihoafrické republice sledovalo ve Wembley 46 tisíc diváků. Duel nakonec skončil remízou 31:31, když oba týmy položily po pěti pětkách. Teď Barbarians míří do Prahy, kde v úterý na Markétě odehrají exhibiční utkání proti české reprezentaci v rámci oslav devadesátiletého výročí českého ragby.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Barbarians - Jižní Afrika

Barbarians je tým bez stálého kádru i bez vlastního stadionu, hráči jsou do něj zváni na základě vynikajících kvalit a gentlemanského vystupování i mimo hřiště. Scházejí se k utkání jen několikrát do roka, jejich střetnutí jsou exhibicí toho nejkrásnějšího, co s sebou ragby nese. Obléknout černobílý pruhovaný dres patří k nejvyšším poctám, kterých se v ragbyovém světě může dostat.

Barbaři šli po lepší úvodní půlce do přestávky se skóre 17:12. Nicméně Jihoafričané se do druhé půle pustili s vervou a výborná hra obou týmů znamenala vyrovnaný zápas. I tak šel tým Jižní Afriky do závěrečných 10 minut se ztrátou 12 bodů, když prohrávali 31:19. Dvě pětky Jihoafričanů ale stanovily skóre při závěrečném hvizdu 31:31.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články