Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Říčanští ragbisté obhájili mistrovský titul. V boji o prvenství přehráli Smíchov

Titul mistrů republiky opět míří do rukou ragbistů Říčan. Ti si v rozhodujícím zápase poradili se soupeřem ze Smíchova v poměru 45:8.

Je nám líto, video expirovalo.
Říčanští ragbisté obhájili mistrovský titul

V sobotu v Říčanech vyvrcholilo play-off extraligy ragbistů. V přímém souboji o titul mistrů republiky se utkaly Mountfield Říčany a Tatra Smíchov.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří využili všechny trestné kopy, položili první pětku, a vedli tak 19:3.

Ve druhém poločase potvrdili dominanci a po výhře 45:8 obhájili titul mistrů republiky. Trofej tak převzali již podeváté v historii klubu.

"Vidím dva základní důvody, proč jsme vyhráli. Dobře jsme bránili a pohlídali jsme si standardní situace," řekl po utkání říčanský trenér Miroslav Němeček.

"Máme hodně mladé hráče. Tato dynastie bude podle mě dominovat české extralize dalších několik let. Liga se teď před námi bude třást," věří Němeček.

"Na hřišti to samozřejmě bylo fyzicky náročné, ale cítíme se skvěle. Měli jsme víc ze hry, měli jsme balon. Užívali jsme si ten zápas. Celou dobu od začátku do konce jsme si ho užívali," neskrýval nadšení Jan Šedivý z týmu vítězů.

"Chtěl bych moc poděkovat fanouškům, kteří tady byli. Hlavně říčanským, protože nám to strašně moc pomohlo," nezapomněl na slova díků směrem k ragbyovým příznivcům, kteří si na zápas našli cestu.

Smíchovský kouč Jan Oswald netajil zklamání. "Mrzí mě to dost. V první půli jsme drželi krok, pořád jsem věřil, že to dáme," uvedl a ocenil výkon říčanské útokové spojky Jihoafričana Tristana Horaka. "Je to excelentní hráč, ten do extraligy snad ani nepatří," prohlásil trenér Tatry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články