Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ragbyovým mistrům světa tleskaly v Aucklandu desetitisíce lidí

Auckland - Desetitisíce lidí slavily v novozélandském Aucklandu vítězství domácích ragbistů ve finále mistrovství světa. I díky státnímu svátku si mohli hráči All Blacks v koloně otevřených automobilů užít v ulicích s davy fanoušků, kteří na triumf své země na světovém šampionátu čekali 24 let. "Je to opravdu výjimečné, ani tomu nevěřím, kolik lidí vyšlo ven," radoval se Daniel Carter, který závěr turnaje sledoval jen z tribuny kvůli zranění.

Fanoušci Nového Zélandu
zdroj: AP autor: Rob Griffith

Příznivci se podél trasy průjezdu hráčů městem řadili už několik hodin předem. Kapitána Richieho McCawa a trenéra Grahama Henryho, v jejichž voze se vezla i Trofej Webba Ellise pro vítěze šampionátu, se dočkali po půl třetí odpoledne.

"Tohle je významný den. Ty davy kolem jen ukazují, kolik tenhle triumf pro Nový Zéland znamená. Je skvělé mít na tom svůj podíl," uvedl Andy Ellis, jemuž připadla možnost ukončit za skóre 8:7 nedělní finále s Francií a zároveň i dlouhé čekání na vysněný triumf.

Novozélandští hrdinové navštíví ještě další části země. Hned v úterý vyrazí do druhého největšího města Christchurch, které v únoru zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy škály. Řádění živlu si tehdy vyžádalo životy 181 lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články