Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ragbyovou sezonu v Česku by mělo v červnu otevřít domácí mistrovství v sedmičkách

Ragby patří vzhledem k těsnému fyzickému kontaktu hráčů mezi sporty s nejvyšším rizikem koronavirové nákazy. I přesto by se soutěže v Česku měly znovu rozběhnout na konci června. Do přípravy Říčan se po dočasném návratu ze Skotska zapojil ragbista roku Martin Cimprich.

Je nám líto, video expirovalo.
V tréninku jsou i ragbisté, sezonu by měli rozjet v červnu

Vedle studia na univerzitě hraje Martin Cimprich v Edinburgu jen o jednu úroveň pod profesionály. Minulý týden získal na poslední chvíli místo v repatriačním autobusu. 

"Byl jsem ve Skotsku, dokud to mělo význam z ragbyového hlediska. Když jsem viděl, že v Česku přistoupili k viru rychleji a situace se začala uvolňovat, řekl jsem si, že to spojím s návštěvou rodiny. Viděl jsem, že už se tady dá normálně žít," říká Cimprich. Na formě pracuje v Říčanech, kde začínal.

Po uvolnění opatření už ale trénují všechny velké kluby. "Smůla byla, že jsme všichni byli natrénovaní po zimní pauze, ale nemohli jsme hrát. V podstatě začínáme znova, ale je to spíš formou hry, než aby se trénovalo a posilovalo," vysvětluje reprezentační trenér Miroslav Němeček.

Mistrovství republiky v olympijských sedmičkách by už mohlo na konci června proběhnout na speciální umělé trávě a pod novým osvětlením. Hřiště v Praze na Markétě budě po dokončení rekonstrukce sloužit jako národní stadion.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články